Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fareed Zakaria

Svijet nakon Amerike

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Srđan Dvornik
  • 08/2009.
  • 264 str-, tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532660968
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga utjecajnoga kolumnista i urednika Newsweeka Fareeda Zakarije jedna je od onih knjiga koje otkrivaju i pretkazuju kakva nas budućnost očekuje. Utemeljen na istraživanju, na mnoštvu podataka, ovaj bestseler New York Timesa ne govori o padu Amerike, već o usponu Kine, Indije, Brazila, Rusije i mnogih drugih zemalja.

Zakaria daje odgovore o gospodarstvu i politici, o svijetu koji se dramatično mijenja pred našim očima. Kako će se u tom svijetu postaviti Sjedinjene Države, a kako ostatak svijeta? Kakve će biti posljedice za svjetsko gospodarstvo, za klimu? Hoće li se povijest ponoviti i hoće li Amerika doživjeti sudbinu Britanskog Carstva? Što se promijenilo s dolaskom Baracka Obame i kako najveća svjetska gospodarska kriza utječe na politiku? Na ta i mnoga druga pitanja Fareed Zakaria daje znalačke, lucidne i zanimljive odgovore.

Pročitaj poglavlje!

***

Fareed Zakaria rođen je u Indiji. Studirao je na Yaleu i doktorirao na Harvardu. Od 2000. radi kao urednik u Newsweeku. Na CNN-u svake nedjelje ima svoju emisiju Fareed Zakaria GPS. Još 1999. Esquire ga je proglasio jednim od najvažnijih ljudi 21. stoljeća. Foreign Policy i magazin Prospect uvrstili su ga među sto najvažnijih intelektualaca današnjice. Bez sumnje, Zakaria je jedan od najutjecajnijih suvremenih po­litičkih analitičara. Napisao je nekoliko knjiga, između ostalih i dva svjetska bestselera "Budućnost slobode" i "Svijet nakon Amerike".

Fareed Zakaria rođen je u Mumbaiju u Indiji. Studirao je na Yaleu i doktorirao politologiju na Harvardu. Nakon dugogodišnje karijere u Newsweeku odlazi u Time. Voditelj je i urednik emisije Fareed Zakaria GPS (Globalna agora), koja se svake nedjelje emitira na CNN-u.

Svakog tjedna piše kolumne za Washington Post, a do sada je objavio knjige "Svijet nakon Amerike" (The Post-American World), "Budućnost slobode" (The Future of Freedom) i "Deset lekcija za svijet poslije pandemije" (Ten Lessons for a Post-Pandemic World).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –