Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Julie Powell

Julie & Julia

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 09/2009.
  • 300 str., meki uvez
  • ISBN 9789532209761
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mjesto radnje: poslijeratni Pariz. Protagonisti: američki diplomat Paul Child, na službi u francuskoj prijestolnici i njegova supruga koja, u pokušaju da popuni duge dane dosade, donosi fantastičnu odluku: upisati školu kuhanja. To će rezultirati ne samo ukusnim obrocima, već i za Ameriku prijelomnim kulinarskim priručnikom – 'Mastering the Art of French Cooking', prvim takve vrste na engleskom jeziku. Iza priručnika uslijedila je i njezina iznimno popularna serija na američkoj televiziji, 'French Chef'.

Šezdesetak godina kasnije, Njujorčanka Julie Powell, frustrirana monotonijom svog posla tajnice, dolazi na ideju da piše blog: Projekt 'Julie&Julia', koji će dokumentirati njezino napredovanje kroz slavnu kuharicu Julije Child – u 365 dana, 524 recepta. Ono što je počelo kao nevjerojatna ideja, pretvorit će se u godinu koja će joj promijeniti život, odražavajući poput paralele način na koji je ta kuharica izmijenila život i njezinom idolu, Juliji Child.

Ono što će kasnije prerasti i u njezinu knjigu, "Julie&Julia", svjedočit će o pokušajima jedne žene da oživi svoj brak, vrati ambicije i spasi dušu, a sve to – kuhajući.

Prema proslavljenoj knjizi snimljen je i film "Julie&Julia".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –