Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Selvedin Avdić

Sedam strahova

  • Nakladnik: Algoritam
  • 11/2009.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789533160528
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U romanu "Sedam strahova" Selvedina Avdića pripovjedač će se nakon devet mjeseci otupjelosti i depresije zbog ženinog odlaska konačno osmjeliti ponovno kročiti u svijet, ali samo da bi se suočio sa strahom od samoće i potvrdio da poslije svega više ništa ne može biti isto.

U njegovom samačkom stanu pojavljuje se Mirna, kći gotovo zaboravljenog prijatelja Alekse, ratna emigrantica, koja mu donosi dnevnik svoga u ratu nestalog oca, pronađen u biblioteci – u Švedskoj. Aleksin dnevnik govori o onome o čemu svi šute, o njegovu susretu s duhom rudnika perkmanom, o gradu pod opsadom, o demonskoj braći Pegaz koja su poletjela na krilima rata, profita i saprofita, o stvarima toliko opasnim i toliko dragocjenim da o njima najviše, valjda, mrtvi znaju.

Potraga za Aleksom odvija se u bulgakovljevskom svijetu u kojem su se uređenost i racionalnost povukle pred navalama podzemnih svjetova kroz širom otvorena vrata, u kojemu pukotine dnevno nastaju i ljudi nestaju, gdje Haron vozi taksi, a mrtvi konji lete u nebesa, rekli bi Pankrti, u doba kad se demonsko širi poput virusa, a oslonca nema ni u čemu, pa čak ni u ljubavi.

Svega toga je naš junak svjedok, štoviše sudionik, i valja mu sačuvati glavu i ostati uspravnim u iskrivljenom svijetu, naći oslonac i riješiti enigmu Aleksina nestanka, sačuvati dušu i vratiti ljubav…

Selvedin Avdić piše tako da se pročitanih ulomaka čitatelj nikako ne može riješiti, a kada knjigu pročita do kraja, vjerojatno na eks, nepogrešivo osjeti da je njome inficiran. Ovo je knjiga od koje nema zaštite.

Pročitaj poglavlje!

***

Selvedin Avdić (Zenica, 1969.) objavio je hvaljenu zbirku priča "Podstanari i drugi fantomi", knjigu reportaža "Zemlja, turistički vodić Jajca", a priredio je i knjigu o zeničkom zatvoru. Neke priče su mu uvrštene u nekoliko antologija i zbornika.
Trenutno radi kao glavni urednik online magazina Žurnal. Na BH radiju uređuje emisiju Free Fight sa Selvedinom Avdićem

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Sedam strahova - Selvedin Avdić –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –