Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vladimir Pištalo

Milenijum u Beogradu

  • Nakladnik: EPH Media
  • Nakladnik: Novi Liber
  • 11/2009.
  • 188 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533001388
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Od Titova sprovoda koji je na TV-u gledao na svoj 18. rođendan do trenutka kad u jednom beogradskom podrumu tijekom NATO-va bombardiranja čita njemačku ekspresionističku liriku, glavni junak romana proći će koban put gubljenja svih životnih oslonaca – prijatelja, ljubavi, domovine...

Generacijska priča o jednom gradu i pojedincu koji usprkos svim događajima koji ga zasipaju u turbulentnim desetljećima ratova, kaosa, promjena i zbivanja u kojima nije želio sudjelovati, ostaje uspravan i svoj, majstorski je mozaik u kojem jedna intimna, fragmentarna priča prerasta u veliki roman o povije sti koju nismo gradili i vremenu koje nismo htjeli.

***

Vladimir Pištalo rođen je u Sarajevu 1960. godine. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a doktorirao na sveučilištu New Hampshire. Radi na Becker Collegeu, Worcester, Massachusetts kao profesor američke i svjetske povijesti.

Objavio je knjige priča "Slikovnica" (1981), "Manifesti" (1986), "Noći" (1986, 2006), "Korto Malteze" (1987), "Kraj veka" (1990), "Vitraž u sećanju" (1994), "Priče iz celog sveta" (1997), "Aleksandrida" (1999), "O čudu" (2002); romane "Milenijum u Beogradu" (2000), "Tesla, mladost" (2006) i "Tesla, portret među maskama" (2008). Objavio je i tri "Alamanaha Beogradske manufakture snova", te "Statut Beogradske manufakture snova". Proza mu je prevođena na nekoliko svjetskih jezika, i dobitnik je niza regionalnih književnih nagrada i priznanja. Francuski prijevod romana "Milenijum u Beogradu" bio je u najužem izboru za prestižnu godišnju nagradu „Femina" za najbolji prevedeni roman na francuski jezik.

Za roman "Tesla, portret među maskama" dobio je NIN-ovu nagradu za najbolji roman 2008. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –