Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Faber

Vatreno evanđelje

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 11/2009.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860405
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Devet svitaka na papirusu koje je kanadski muzealac Theo Griepenkerl slučajno pronašao u Iraku, gdje su bili skriveni pune dvije tisuće godina, i preveo s aramejskoga, prava su senzacija – autentično peto evanđelje koje otkriva nepoznate istine o Isusu Kristu i njegovim posljednjim danima.

Kada Theo odluči objaviti svoje otkriće, rasplamsaju se strasti kršćana i muslimana, nakladnika i čitatelja, s posljedicama jednako dramatičnim kao kad je Prometej svijetu donio vatru. Vatreno evanđelje napet je roman o neugasloj snazi riječi koje odjekuju stoljećima da nas nadahnu – i razjare.

Pročitaj poglavlje!

Michel Faber (1960) je autor devet knjiga, među kojima se ističu romani "Ispod kože", "Vatreno evanđelje" te svjetski bestseler "Grimizna i bijela latica" (The Crimson Petal and the White, 2002). Osvojio je više nagrada za pripovjetke, a časopis World proglasio je 2015. "Knjigu neobičnih novotarija" romanom godine. Riječima Guardianova kritičara, "to je čovjek koji bi se mogao natjecati s Josephom Conradom u pisanju savršene rečenice. Rođen u Nizozemskoj, odrastao u Australiji, Michel Faber živi u Škotskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –