Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slavoljub Stanković

Split

  • Nakladnik: Algoritam
  • 04/2010.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789533160795
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Beogradski klinac Miša je u svojoj desetoj godini doznao da ima tri dana starijeg brata, zapravo polubrata, u Splitu. Godine su prošle pune muka, potreba da – sada tridesettrogodišnji beogradski "copywriter" upozna brata – riješi obiteljsku enigmu i razbije omertu na tu temu postala je neizdrživa.

U međuvremenu su braća odrasla, sasvim sigurno se udaljila a da nisu nikada imala priliku biti bliska, čak se ni upoznala, između njih se ispružila praznina, državna granica i etnička mržnja… No, Miša kreće u Split riješiti obiteljsku tajnu, upoznati brata, spoznati sebe, oca…

Drugi roman Slavoljuba Stankovića "Split" je priča o ocu i sinu, i još jednom sinu. I koječemu teškom i važnom, a ispričanom lako, dinamično, duhovito i potresno. Ovo je roman o razdvojenosti (split), praštanju i prihvaćanju, o bratu, o ocu i taocu obitelji, u krajnjoj liniji, o Ocu.

"Nevjerojatan Stankovićev pripovjedački dar ispričao je roman u dahu, a istodobno ćete često tijekom čitanja ostati bez daha, bez zraka, što od muke, što od smijeha. Ovo je roman u kojemu se susreću "copywriter", filozof, neželjeni sin i Otac. I jedna prelijepa i zaljubljena Zagrepčanka koja želi Mišino dijete po svaku cijenu, čime bi se ciklus, kao u grčkoj tragediji, mogao ponoviti…"

Pročitaj poglavlje!

***

Slavoljub Stanković, diplomirani filozof (Filozofski fakultet, Beograd), specijalizirao je Oglašavanje na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i upisao doktorske studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu (Etika). Radi u jednoj od najvećih reklamnih agencija u Beogradu. Autor je više stotina reklamnih kampanja za poznate domaće i inozemne brandove.

Piše kratke priče. Njegov prvi roman „The Box“ postigao je takav uspjeh da su mu trenutačno u pripremi četvrto izdanje i engleski prijevod, a srpska redateljica Andrijana Stojković po njemu snima istoimeni film.

Roman „Split“ istoga dana (15. travnja) objavljuju dvije najrenomiranije izdavačke kuće u regiji – hrvatski Algoritam i srpska Geopoetika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –