Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zdravko Malić

Prema Krleži : (članci / rasprave, zapisi ...)

  • Nakladnik: Hrvatsko filološko društvo
  • 10/2009.
  • 168 str., meki uvez
  • ISBN 9789532960143
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sažetak Malićevog trajnog zanimanja za život i djelo hrvatskog književnog velikana Miroslava Krleže. Uz svoju osnovnu polonističku djelatnost i privatnu književničko-prevodilačku aktivnost Zdravko Malić (1933.-1997.), najznačajniji hrvatski polonist XX stoljeća, bavio se cijeli život i Krležom.

O Krležu je Malić omjeravao svoje životne, ideološke i političke stavove i postupke, o njemu je namjeravao napisati i monografiju, a ova je knjiga autorov pogled na građu koju je skupio i zaključke koji su mu se nametnuli.

Publikacija se sastoji od tri dijela: u prvome, naslovljenome "Članci i rasprave", skupljeni su radovi koji s raznih aspekata tematiziraju Krležin "Banket u Blitvi" i "Balade Petrice Kerempuha" te ih smještaju u širi europski kontekst.

U drugome dijelu, koji nosi naslov "Dodatak", nalaze se dva kraća teksta o Krleži kao misliocu i zapisi iz radnih bilježnica koji Krležina djela dovode u vezu s najvažnijim svjetskim pojavama XX stoljeća.

Treći dio pak prezentira razgovor o Krleži s poljskim kroatistom Janom Wierzbickim.

Na kraju je pogovor priređivačice knjige, autorove supruge Dragice Malić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –