Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jasminka Domaš

Nebo na Zemlji

  • Nakladnik: Fraktura
  • 07/2010.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532661538
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman Jasminke Domaš "Nebo na Zemlji" obiteljska je kronika o tri generacije žena jedne židovske obitelji u Zagrebu. Snažna, samosvjesna, mudra i prosvijećena baka Haja, staložena kći Ada i mlada unuka Lior željna novih saznanja svojim glasovima oslikavaju drugu polovinu dvadesetog stoljeća.

U njihov život, kao i u svačiji, snažno ulazi povijest, ali jednako tako i ono zemaljsko te izvanvremensko, no na kraju se sve odvija sukladno nekom višem, često neshvatljivom, ali savršeno pravednom redu. Sve tri junakinje na svoj su, osebujni način snažne, moćne žene, suočavaju se sa svojim traumama i snovima, uživaju u sretnim trenucima, hrabro nose svoje terete iz prošlosti i znaju se s njima uhvatiti u koštac, o čemu god bila riječ - Drugome svjetskome ratu, životu u Izraelu, gradnji novog života u socijalizmu, odlascima u Indiju ili mukama tranzicije.

No koliko god različita svaka od njih bila, one su borci, ne žele u svoje živote pripustiti banalnost, spremne su biti drugačije od okoline te za to podnijeti i žrtvu.

Obiteljska i generacijska kronika, roman "Nebo na Zemlji" ujedno je i meditacija o duhovnome, religijskom, o onostranom i zemaljskom, o židovstvu, ali i hinduizmu, o ljubavi, no nadasve o načinu nalaženja osobne snage svakog junaka da se beskompromisno izbori za svoj put i slobodu koju nitko ne može ograničiti.

***

Jasminka Domaš živi i radi u Zagrebu. Novinarka je HRT-a, članica PEN-a i Hrvatskog društva pisaca. Počasna je članica Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, više godina bila je predsjednica Udruge za vjersku slobodu u RH. Od 1995. do 1998. snimila je 253 dokumentarna svjedočanstva za američku zakladu Vizualna povijest - svjedoci holokausta, čiji je predsjednik i utemeljitelj Steven Spielberg. Magistar je teoloških znanosti i napisala je više televizijskih scenarija. Predavačica je judaizma na zagrebačkim fakultetima. U tiskanim i elektroničkim medijima objavila je više od četiristo priloga s područja judaizma.

Objavila je sljedeće knjige: "Obitelj-Mišpaha", "Tjedne minijature slobode", "Šabat šalom", "Biblijske priče - prinos razumijevanju biblijskih značenja", "Rebeka u nutrini duše", "Židovska meditacija, istraživanje mističnih staza judaizma", "Knjiga o ljubavi ili kako sam srela Anu Frank", "Kabalističke poruke" i "72 Imena". Pojedine njezine knjige prevedene su na talijanski, njemački, engleski i slovenski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –