Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mario Reading

Nostradamusova proročanstva

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Jelena Pepelnik
  • 08/2010.
  • 297 str., meki uvez
  • ISBN 9789533190921
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nostradamus je napisao tisuću proročanstava. Samo 942 su sačuvana. Što se dogodilo sa stihovima koji nedostaju? I koje su tajne sadržavali? Ova tajna pokrenut će dvojicu vrlo različitih muškaraca. Adam Sabir pisac je koji očajnički pokušava oživjeti svoju uvelu karijeru; Achor Bale član je drevnog tajnog društva, od davnina posvećena podupiranju "trojice Antikrista" čiju je pojavu prorekao Nostradamus – Napoleona, Adolfa Hitlera i "onoga koji tek dolazi"...

Dok Sabir biva uvučen u skriveni svijet francuskih Cigana, Bale mu je na tragu. Zastrašujući lov počinje...

***

Mario Reading bavio se prodavanjem rijetkih knjiga, poučavanjem jahanja u Africi, izučavanjem dresure konja u Beču, uzgojem konja za polo u Gloucestershireu i održavanjem plantaže kave u Meksiku. Kao priznat stručnjak za Nostradamusova proročanstva, Reading je autor pet publicističkih naslova objavljenih u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom svijeta.

"Nostradamus je doista dovršio samo 942 katrena od njih 1000, koji su trebali predstavljati zamišljenu cjelinu od deset stoljeća, sa sto katrena po stoljeću. Preostalih pedeset i osam katrena nedostaje i do dana današnjega nisu pronađeni.

Oporuka koju sam rabio u ovoj knjizi Nostradamusova je originalna oporuka (u originalnoj francuskoj verziji, uz dodatak mog prijevoda). Usredotočio sam se prvenstveno na dodatak oporuci u kojem Nostradamus ostavlja dvije tajne škrinje svojoj najstarijoj kćeri Madeleine, uz uvjet da 'nitko osim nje ne smije vidjeti ono što je ostavio u škrinjama'. Svi su ovi podaci dostupni.

Ciganske narodne predaje, jezik, običaji, imena, navike i mitovi koji se spominju u knjizi u potpunosti su točni. Samo što sam za potrebe pisanja knjige običaje niza različitih plemena spojio u jednu cjelinu.

Do danas nije pronađen dokaz da postoji Corpus Maleficus. No to ne znači da ne postoji."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –