Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sherman Alexie

Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ivan Zorić
  • 09/2010.
  • 208 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533161372
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Bistri četrnaestogodišnjak Arnold Spirit, Junior, odrastao je u rezervatu Spokane Indijanaca. Život u rezervatu sam po sebi nije pretjerano bajan, a da bi stvari bile gore, Junior je redovita meta nasilnih vršnjaka. On je umjetnička duša i obožava crtati, a život će mu se stubokom promijeniti kad se iz svoje škole, na poticaj tamošnjeg srednjoškolskog nastavnika, prebaci u školu izvan rezervata, koju pohađaju isključivo (dobrostojeći) bijelci i u kojoj je jedini Američki Indijanac do tad bio školska maskota.

Iako očekuje kako će mu se život nakon toga pretvoriti u katastrofu, na vlastito će se iznenađenje sprijateljiti sa svima, kako sa štreberima tako i s popularnim učenicima te početi trenirati bejzbol. Kad se, međutim, sa svojim nekadašnjim kolegama susretne na sudu, Junior će se morati pozabaviti pitanjima o tome što tvori nečiju zajednicu, identitet i, naposljetku, narod.

U svom djelomice autobiografskom djelu "Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme", svome prvome romanu za mlade čitatelje, Sherman Alexie, američki autor (dobitnik prestižne PEN/Faulkner nagrade za djelo War Stories) i sam baš poput Juniora rođen u rezervatu Spokane Indijanaca u državi Washington, ponovno će se pozabaviti jednom od svojih omiljenih tema: rasizmom, siromaštvom i indijanskom tradicijom.

"Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme" osvojio je mnoge nagrade, između ostalih i prestižni američki National Book Award, a svi su ga ugledni svjetski časopisi uvrstili među najbolje knjige objavljene 2007. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Book Trailer - Absolutely True Diary of a Part-Time Indian –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –