Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nicholas A. Christakis James H. Fowler

Povezani : Iznenađujuća moć društvenih mreža i kako one utječu na naše živote

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Loredana Maravić
  • 09/2010.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789533162096
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mislite o sebi kao o pojedincu koji sam kreira svoju budućnost, manje ili više neovisno od upliva drugih? Nakon čitanja ove knjige uvjerit ćete se kako je svatko od nas puka ćelija u živčanom sustavu puno veće zvijeri. Ako netko koga jedva poznajete pročita ovu knjigu, vaš bi se život mogao zauvijek promijeniti. Kako? Pročitajte je sami i saznajte.

Pet osnovnih pravila opisuje odnose između pojedinaca i njihovih mreža, uključujući međusobne prilagodbe, utjecaj prijatelja i prijateljevih prijatelja, što dovodi do toga da mreža ima svoj vlastiti život. No, rezultat ovog istraživanja mogao bi vas iznenaditi: mreža, osim pozitivnog upliva, služi i kao prijenosnik zaraze, tvori epidemije opsjednutosti, može vam odmoći ako želite prestati pušiti, može u sekundi proširiti paniku koja će dovesti do pada svjetskog gospodarstva, utjecati za koga ćete glasati…

Detaljan, popularan, zanimljiv i nerijetko duhovit prikaz ovog složenog fenomena, "Povezani" je originalni vodič u mehaniku i važnost potpuno nove znanosti društvenih mreža. Otkrit će vam strukturu nevidljivih veza koje nas međusobno povezuju i na taj nas način oblikuju. Supružnici, rođaci, prijatelji, prijatelji naših prijatelja i prijatelji njihovih prijatelja na nas utječu na načine koje ne možemo ni zamisliti - u dobru i u zlu.

Puna zanimljivih priča i primjera, ova je knjiga već proglašena najvažnijom knjigom desetljeća, a priznanja poput Books for a Better Life Award, 15 knjiga koje morate pročitati 2010. godine u izboru Good Magazinea, Top 20 Business Book of 2009 po izboru Business Weeka te preporuka slavne Oprah Winfrey taj status samo potvrđuju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Nicholas Christakis: The hidden influence of social networks –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –