Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ariel Magnus

Kinez na biciklu

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 10/2010.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532661767
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
S magičnim je realizmom gotovo – na redu je magični kapitalizam. "Kinez na biciklu" je humorističan roman koji čitatelja vodi kroz začudni svijet kineske četvrti u Buenos Airesu. Cijeli grad traži misterioznog piromana Šibicu, koji nakon svojih zlodjela, barem tako kažu, obično bježi biciklom. Li se savršeno uklapa u stereotip – i stoga je uhićen.

No na suđenju otima i uzima kao taoca računalnog stručnjaka Ramira, odvodi ga u kinesku četvrt te se između njih postupno razvija prijateljstvo.

Mladi argentinski pisac Ariel Magnus potanko opisuje rađanje stockholmskog sindroma, pa Ramiro sve više otkriva čari kineskoga svijeta, gdje je sve naopačke: njegov ga otimač nagovara da s njim sudjeluje u krađi, njegova ljubavnica samo želi spavati na otvorenome, a sam Ramiro upravo Kineze počinje smatrati svojom obitelji, dok mu njegova majka postaje potpuno strana.

I premda je "Kinez na biciklu" utemeljen na istinitoj priči koja je prije nekoliko godina uzdrmala argentinsku javnost, u svijetu magičnoga kapitalizma često je nemoguće razlučiti fikciju od stvarnosti.

***

Ariel Magnus rođen je 1975. u Buenos Airesu. Studirao je u Njemačkoj te pisao za različite medije u Latinskoj Americi i njemačke novine taz u Berlinu. Živi i radi kao autor i književni prevoditelj u Buenos Airesu. Dosada je objavio pet knjiga. Godine 2007. nagrađen je međunarodnom nagradom za književnost Premio La otra Orilla za roman "Kinez na biciklu", koji je preveden na brojne jezike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Kinez na biciklu - Ariel Magnus –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –