Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karmen Weber Damjanić

Dodir svjetla

  • Nakladnik: Veble commerce
  • 10/2010.
  • 274 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511130
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Bolest se u čovjekovom životu pojavi odjednom i niotkuda, ne možemo shvatiti zašto i nikada se na nju ne možemo pripremiti. Autorica potresne autobiografije "Dodir svjetla", Karmen Weber Damjanić ispisuje dnevnik svoje bolesti: istodobno je to zapis mukotrpnoga procesa liječenja, ali i romansirana autobiografija njezine duhovne spoznaje, načina na koji se može i mora prihvatiti i voljeti život, nalaziti svoje mjesto u njemu.

Paralelna stvarnost imaginarnoga svijeta anđela pomaže joj izboriti se za život, shvatiti koliko voli taj svoj život i svoje bližnje. Jer, ljubav je ključna riječ autoričine knjige, smisao njezina života. Čitajući knjigu "Dodir svjetla" u jednom dahu, pomislila sam kako će, sasvim sigurno, i svakoga drugog njezinog čitatelja potaknuti da sam pronađe svoj ključ ljubavi, smisla, prihvaćanja ljepote i važnosti života, svoj način da pronađe put duhovne spoznaje kojim se sve može nadvladati, pa i bolest. (Ana Lederer)

Karmen pripovijeda osobnu borbu za ozdravljenje, a idilične slike obitelji, djetinjstva, odrastanja i života isprepliću se i bogatstvom jezika tvore čudesne prizore, koji nas u potpunosti obuzimaju. Uz dodir svjetla vodi nas na neobična putovanja, gdje se isprepleću prostor i vrijeme, uspomene i spoznaje o ljudskoj duši, ljubav, moralne i duhovne vrijednosti. (Ana Lypolt)

Utjeha... To mi je bila prva pomisao nakon što sam igrom slučaja (je li baš tako?), pročitala ovu knjigu u rukopisu. Kako je utješno podijeliti veličanstven doživljaj koji je ispunio život moje poznanice. Pročitavši knjigu, niti u jednom trenutku nisam sumnjala u poruku i utjehu koju sam dobila. Vjerujem da će do svakoga tko pročita ovu knjigu doprijeti saznanje da nismo sami, da je u svakom trenutku našega života naš anđeo uz nas. Karmen je otvorila oči zbog bolesti, a ja se iskreno nadam da ćete ih vi otvoriti samo čitanjem njezinih riječi. (Sanja Doležal)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –