Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Matak

Duhovna promišljanja

  • Nakladnik: Veble commerce
  • 11/2010.
  • 261 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511154
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Duhovnost se u ovoj knjizi razumije kao najnaprednija čovječnost ispunjena ljepotom i dostojanstvom, te vrijednostima koje nadmašuju najplemenitiji čovjekov izum.

Istinsku duhovnost ispunjava i krasi: „Ljubav, radost, mir, strpljivost, prijaznost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Protiv ovih nema Zakona." (Galaćanima 5,22.23.) Nema zakonodavstva koje osuđuje ova obilježja čovjekova ponašanja, jer su to ideali koji su zajednički svim ljudima. Oni su kao zvijezde na nebu koje nepogrešivo služe kao orijentiri u vremenu i prostoru svakodnevnog života.

***

Dragutin Matak je rođen u Sisku 1950. godine. Studirao je teologiju u bivšoj državi Jugoslaviji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Magistrirao je egzegezu Novoga zavjeta, a doktorirao 1992. iz područja vjerske pedagogije s temom „The Empirical Development of a College Curriculum of the Epistle to the Galatians“.

U proteklih trideset pet godina pastor Dragutin Matak je obavlja razne administrativne, pastoralne i akademske dužnosti. Sada je izvanredni profesor egzegeze Novoga zavjeta na Adventističkom teološkom fakultetu u Maruševcu i pastor mjesne crkve.
Njegova supruga Ljiljana i on imaju dva odrasla sina koji se bave znanstvenim radom u molekularnoj genetici. Prije godinu dana postali su baka i djed.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –