Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alan Bennett

Suverena čitateljica

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 11/2010.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532661897
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Suverena čitateljica" kratak je roman jednoga od najomiljenijih suvremenih britanskih autora Alana Bennetta i idealno štivo za sve ljubitelje knjiga.

Bennett nas pitko, moćno i s tipičnim engleskim humorom uvlači u najuzbudljiviju avanturu svih vremena – avanturu čitanja. Čini to kroz lik britanske kraljice, koja postaje knjigoljubac te radosna čitateljica koja bez knjiga ne može živjeti jer jedna knjiga vodi sljedećoj, i još jednoj, i još jednoj…

"Suverena čitateljica" velika je mala knjiga o subverzivnoj moći čitanja, o ljubavi prema knjigama, knjiga koja je zaludila milijune diljem svijeta i koja će i najzagriženije protivnike čitanja pridobiti za knjige.

***

Alan Bennett, rođen 1934., jedan je od najvažnijih suvremenih engleskih dramatičara, pisac scenarija za televiziju i film te niza knjiga. Prvi veći uspjeh imao je šezdesetih godina dvadesetog stoljeća predstavom Beyond the Fringe na Edinburškom festivalu. Među brojnim uspješnicama izdvajaju se drame Forty Years On, Getting On, Habeas Corpus, The Old Country i The Lady in the Van. Prema vlastitoj drami The Madness of George III napisao je scenarij za Oskarom nagrađeni film Ludost kralja Georgea.

Kratki roman "Suverena čitateljica" preveden je na dvadesetak svjetskih jezika te je svugdje bio jedna od najomiljenijih i najčitanijih knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Suverena čitateljica - Alan Bennett –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –