Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nicolas Remin

Snijeg u Veneciji

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Sandra Markota Sever
  • 12/2005.
  • 336, meki uvez
  • ISBN 9537052796
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Godina je 1862. a na parobrodu koji povezuje Trst i Veneciju događa se stravično, dvostruko ubojstvo. Jedan od ubijenih savjetnik je cara Franje Josipa i njegovoj supruzi, prelijepoj Sissi koja već više od pola godine boravi u gradu svetoga Marka, nosi važne dokumente. Slučaj dobiva commissario Tron, osiromašeni venecijanski konte. No, carska vojna policija oduzima mu slučaj i rješava ga čudnim metodama, ali commissario se ne da zavarati i upušta se u privatnu istragu koju podržava i carica. Smrtonosna napetost kulminira na najboljem od svih maskenbala u Veneciji, onom koji svake godine priređuje upravo obitelj Tron.

"Snijeg u Veneciji" napet je i uzbudljiv povijesni krimić, prepun duhovitih detalja, u kojem su poznate i javne osobe samo sporedni likovi, a glavni je junak klasični inspektor, osoba zavidnoga znanja i intelektualne logike. Nicolas Remin je u priču o ubojstvu upleo sjaj i tamu jedne epohe i nama iznimno zanimljive jer smo je i sami bili dijelom.

Između više od 700 krimića objavljenih u Njemačkoj 2004. godine, "Snijeg u Veneciji" najprodavaniji je i najuspješniji njemački kriminalistički roman. Nicolas Remin rođen je 1948. u Berlinu Studirao je komparativnu književnost, filozofiju i povijest umjetnosti u Berlinu i Santa Barbari. Dugi se niz godina bavio istraživanjem tzv. austrijskog duha, drugom polovicom devetnaestoga stoljeća i dobom Franje Josipa. Iako mu je roman "Snijeg u Veneciji" prvijenac, što je neobično za autora u toj dobi, roman je vrlo dobro primljen kod publike i kritike, a Remin se pokazao kao autor koji ima iznimno istančan ukus i školovan jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –