Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Helene Grimaud

Divljinske varijacije

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Jadranka Brnčić
  • 01/2011.
  • 166 str., meki uvez
  • ISBN 9789533042787
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U ovoj svojoj prvoj knjizi (u međuvremenu je objavila i drugu knjigu) svjetski poznata pijanistica Helene Grimaud otvoreno i originalno piše o svom životnom putu, traganju i pronalaženju svoga ljudskog i umjetničkog identiteta koji uključuje dvije ljubavi, dva pola uspostavljene ravnoteže: glazbu i vukove, varijacije i divljinu. S vukovima se zbližila na Floridi te u South Salemu u državi New York 1999. utemeljila Wolf Conservation Center, Centar za zaštitu vukova. 


***

Helene Grimaud rođena 1969. u Aix-en-Provanceu na jugu Francuske, i već je zarana osjetila da je drugačija i neuklopljiva te otkrila da posjeduje izniman glazbeni talent. S trinaest godina primljena je na Pariški konzervatorij kao najmlađa polaznica, diplomiravši samo tri godine kasnije s najvećim ocjenama. Već sa šesnaest godina snimila je CD kojim je osvojila Prvu nagradu na MIDEM-u, a potom su uslijedile brojne nagrade, snimke, gostovanja i proglašenja pijanisticom godine na raznim stranama svijeta.

Od 2002. naovamo Grimaud je eskluzivna zvijezda Deutsche Grammophona. Oni koji su je imali priliku slušati uživo, a ja sam jedna od sretnica, otkrivaju je kao čarobnicu koja svojom svirkom preobražava publiku. Ona je "filozof za klavirom" (Jorge Bolet): ne svira note, nego interpretira ideje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –