Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mato Brautović

Online novinarstvo

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 01/2011.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789530303898
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Online novinarstvo zaseban je oblik novinarstva jer se ostvaruje putem interneta kao medija, a samim time ima neke posebnosti u načinu prezentacije sadržaja i rutinama rada. Stoga je u ovom dijelu knjige, unutar dva poglavlja objašnjeno što su oniine novinarstvo i online mediji, te je dan njihov povijesni razvoj u Hrvatskoj.

Posebna pozornost pridana je razlikama između oniine novinara i blogera. U ovom dijelu knjige obrađeno je i kako su hrvatski oniine mediji i novinarstvo pratili razvoj istovrsnih područja ljudskog djelovanja u SAD-u i Zapadnoj Europi.


Knjiga "Online novinarstvo" nastala je kao odgovor na sve veću popularnost internetskog novinarstva kao komunikacijskog sredstva/medija koje snažno utječe na način rada suvremenih komunikatora. Interaktivnost, dostupnost, multimedijalnost, nelinearnost i brzina neke su prednosti interneta koje je iskoristila i novinarska struka.


***

Mato Brautović docent je na Sveučilištu u Dubrovniku, a svoje novinarsko iskustvo koje je stekao upravo radom na internetu produbio je znanstvenim proučavanjem i usavršavanjem. Nakon svog znanstvenog usavršavanja pokrenuo je kolegije iz područja online medija na Sveučilištu za čije je polaznike, prije svega, napisao ovu knjigu, sveučilišni udžbenik, u kojoj je cijela teorija potkrijepljena primjerima iz hrvatskih i svjetskih medija.

Osim studentima, knjiga je namijenjena i studentima studijskih programa iz informacijsko-komunikacijskih znanosti te medijskim profesionalcima jer je ona izvorno znanstveno djelo koje s pravom mjerom povezuje teoriju i praksu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –