Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Rječnik olimpijskih i paraolimpijskih športova : englesko-francusko-hrvatski

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Urednik: Anuška Nakić
  • Prijevod: Ljiljana Ujlaki Šubić
  • 06/2011.
  • 970 str., meki uvez
  • ISBN 9789530409378
  • Cijena: 349.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Englesko-francusko-hrvatski rječnik olimpijskih i paraolimpijskih športova još je jedan od brojnih i neophodnih stručnih rječnika. Rječnik sadržava 13.498 termina iz 50 olimpijskih i paraolimpijskih sportova usporedno na tri jezika - engleskome, francuskome i hrvatskome.

Jezična grada organizirana je po sportovima a unutar svakog sporta obrađene su grupe termina koje pokrivaju discipline, opremu, pravila i suđenje te tehnike i taktike. Svakom terminu pridružen je redni broj. Radi bržeg nalaženja termina u pojedinom jeziku na kraju rječnika nalazi se engleski, francuski i hrvatski indeks, u kojima su termini poredani abecednim redom a pridruženi su im brojevi iz korpusa rječnika i kratice za pojedini sport.

Rječnikom su obuhvaćeni ovi olimpijski sportovi: atletika, badminton, bejzbol, biciklizam, boks, dizanje utega, džudo, gimnastika, hokej na travi, hrvanje, jedrenje, kajakaštvo, konjički sport, košarka, mačevanje, moderni pentatlon, nogomet, plivanje, odbojka, rukomet, sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, softbol, stolni tenis, strjeličarstvo, strjeljaštvo, tenis, triatlon, taekwondo, vaterpolo i veslanje.

U Rječniku su obrađeni i paraolimpijski sportovi: atletika, boćanje, biciklizam, jahanje, goalball, dizanje utega, džudo, jedrenje, košarka u kolicima, mačevanje u kolicima, nogomet (pet igrača), nogomet (sedam igrača), plivanje, ragbi u kolicima, sjedeća odbojka, stolni tenis, strjeličarstvo, strjeljaštvo, tenis u kolicima i veslanje.

Sportski termini na engleskome i francuskome, službenim jezicima Olimpijskih igara, kao i koncepcija rječnika preuzeti su iz Englesko-francusko-grčkog rječnika izrađenog u Nacionalnom institutu za šport i tjelesni odgoj u Francuskoj - Institut National du Sport et de l'Education Physique (INSEP) i objavljenog u izdanju INSEP Publications (Paris, 2004).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –