Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dalmon Galgut

U nepoznatoj sobi

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 06/2011.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789530618077
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mladi čovjek kreće na tri putovanja koja ga vode kroz Grčku, Afriku i Indiju. Putuje jednostavno i lagano. Svako putovanje za njega je potraga. Onima s kojima putuje i onima s kojima se na putovanju susreće – tajanstvenome strancu, skupini bezbrižnih autostopera i prijateljici na rubu – on predstavlja Sljedbenika, Ljubavnika i Zaštitnika.

I unatoč njegovim najboljim namjerama, svako putovanje završava neočekivano, s neželjenim posljedicama. Iskustva s ovih triju putovanja promijenit će njegov život zauvijek.

Ovo je roman pripovijest o čežnji i žudnji, o bijesu i suosjećanju: on je posveta ljudskoj potrazi za ljubavlju i mjestom kojeg će zvati svojim domom.

***

Damon Galgut rođen je u Pretoriji 1963. godine. Svoj prvi roman, „Sinless Season“, napisao je sa 17 godina. Ostala njegova djela uključuju: „Small Circle of Beings“, „The Beautifull Screaming of Pigs“, „The Quarry“, „The Good Doctor“ i „The Impostor“. Roman „The Good Doctor“ bio je u užem izboru za nagradu Booker 2003., za nagradu Commonwealth Writer's Prize i nagradu Dublin/IMPAC. Damon Galgut živi i piše u Cape Townu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –