Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gilbert Keith Chesterton

Vječni čovjek

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Robert Martinov
  • 12/2005.
  • 324, tvrdi uvez
  • ISBN 9532350373
  • Cijena: 140.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ovo, po mnogima ponajbolje, djelo čuvenog engleskog pisca, pjesnika, novinara i dramatičara G. K. Chestertona daje pogled na ukupnu ljudsku povijest i postojanje, suprotstavljajući se evolucionističkim i materijalističkim teorijama. Započinjući od postanka čovjeka i različitih religioznih oblika kroz povijest Chesterton pokazuje kako se ispunjenje svih ljudskih želja nalazi u osobi Isusa Krista i njegovoj Crkvi.

Svojim blistavim stilom i razornom ironijom, karakterističnima za njegova najbolja djela, Chesterton s veseljem i olujnom snagom razbija tlapnju da Krist stoji rame uz rame sa sličnim mitovima, a njegova religija sa sličnim religijama?

Gilbert Keith Chesterton rođen je u Cempden Hillu (Kensington, London) 29. svibnja 1874., a umro je u Beaconsfieldu 14. lipnja 1936. Školovao se najprije u poznatoj Školi sv. Pavla, a zatim na učilištu Slade School of Art, koje je pripadalo Londonskom sveučilišnom koledžu, u namjeri da postane ilustrator. No nakon što mu je g. 1900. ponuđeno pisanje za novine, on se toga dohvatio, postavši s vremenom izuzetno plodan pisac.
Za života mu je objavljeno 69 knjiga, 200 kratkih priča, 4000 eseja i nekoliko drama, a posmrtno najmanje 11 knjiga, ne računajući različite izbore i nebrojene prijevode njegovih djela.
Najpoznatija djela: "Nevinost oca Browna", "Pravovjerje", "Vječni čovjek", "Čovjek koji je bio četvrtak", "Sveti Toma Akvinski", "Sveti Franjo Asiški", "Balada o bijelom koju" i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –