Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nevena Rendeli

Vodič jedne plavuše : Putujte s Nevenom Rendeli kroz Hrvatsku

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2011.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN 9789533192512
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nevena Rendeli poznata je voditeljica turističkih emisija i različitih događanja. Putujući Hrvatskom gore i dolje, lijevo i desno više puta godišnje, zavirila je u gotovo svako selo, penjala se po planinama, proučavala ptice u močvarama, vozila motorom čudnovatim otočkim cestuljcima i sunčala se na svim boljim plažama na obali. Tako je upoznala zanimljive ljude s kojima je pričala o mjestima i krajevima u kojima žive i doznala sve najbolje zanimljivosti.

Naša mala zemlja vrlo je raznolika – možete planinariti do vrha na Velebitu, višeg od 1500 metara s pogledom na more i hrpu otoka ili jedriti po Nacionalnom parku Kornati i uživati u moru, ribi i opuštenosti; možete obilaziti vinske podrume u Slavoniji ili posjećivati filmske i druge kulturne festivale u Istri; možete se ludo zabavljati s tisućama stranaca na Garden festivalu u Petrčanima ili posjetiti neku predstavu na Dubrovačkim ljetnim igrama; možete posjetiti Muzej krapinskog pračovjeka ili obilaziti splitske barove.

U knjizi ćete, osim ovoga, pronaći i mnoge druge, manje znane zanimljivosti. Svaka regija obuhvaća jedno poglavlje knjige, svako poglavlje počinje pričom koja dočarava atmosferu tog kraja, a slijede rubrike o najvažnijim mjestima i njihovim kulturnim, povijesnim i prirodnim znamenitostima, mjesta na kojima ćete se najbolje provesti i preporuka gdje jesti i odsjesti.

Ovaj se vodič čita u svako doba godine, samo odaberite mjesto koje želite posjetiti i doznajte što je vrijedno pažnje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –