Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
George R. R Martin

Ples zmajeva - 1. dio : Pjesma Leda i Vatre - knjiga peta

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever, Tajana Pavičević
  • 08/2011.
  • 596 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533163369
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Ples zmajeva", poput prethodnih knjiga u serijalu, razvija zaplete još nekoliko koraka dalje i pritom produbljuje sve postojeće zavjere, kao i one o kojima do sada nismo ništa znali, što kod Martina naravno ne znači da ne postoje. A tko u ovom tomu ne kuje urotu protiv svih, bolje da i nema "svoje" poglavlje.

Jon, Tyrion i Daenerys nose glavninu prvog dijela "Plesa zmajeva" u kojem se uglavnom radnja vremenski poklapa sa zbivanjima koja su opisana u "Gozbi vrana", tako da tek čitanjem ove knjige stječemo cjelovitu sliku događanja.

Knez Jon Snow, sada 998. gospodar Zida, muku muči sa Stannisom i njegovom čarobnicom, više nego s divljacima koji sad žive na njegovoj strani Zida, više nego s ledenim i oživjelim mrtvacima. Nepoznata sudbina njegove polubraće i sestara muči ga još više. Ali po običaju, uz apsolutnu vlast dolazi i apsolutna frustracija nemoći da se ta vlast pretoči u nešto efikasno čime bi mogao pomoći onima do kojih mu je stalo.

Tyrion će pokušati utopiti svoje uspomene u vinu, no uspomene imaju lošu naviku da isplivaju baš kad ih pokušate utopiti. Vražićkov bijeg iz Kraljeva Grudobrana uključit će najneobičnija prijevozna sredstva, od bačve do nosiljke, a pomoć će stići iz najneočekivanijih zakutaka i pokazati da u potrazi za naklonošću zmajske kraljice neće biti sam. Koje zajedničke ciljeve imaju patuljak i kraljica?

Daenerys se provukla kroz iglene uši pobjede malo previše puta. Sada su svi njezini neprijatelji ujedinjeni u namjeri da skončaju kratkotrajnu vladavinu Majke svih robova. Njezine želje i njezina stvarnost svakodnevno će se sukobljavati zrcaleći na neki način Jonovu frustraciju s druge strane Uskog mora. No da bi se proročanstvo ostvarilo mora biti izdana još jednom. Ali od koga?

I mali i veliki igrači dobit će svoju ulogu na širokoj Martinovoj pozornici, na kojoj ima mjesta za sve zaplotnjake i heroje, no njihove uloge su, kao što znamo, ponekad brutalno kratke, prekinute u pola riječi ili pokreta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –