Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
George R. R Martin

Ples zmajeva - 2. dio : Pjesma leda i vatre - knjiga peta

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever, Tajana Pavičević
  • 10/2011.
  • 584 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533163376
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Zmajevi, zmajevi i opet zmajevi! Nakon četiri tisuće stranica okolišanja, Martin je napokon došao do onog dijela koji nas je sve izjedao godinama. Tko će uzjahati kojeg zmaja? Naravno nisu ni Martinu gavranovi pokljucali sav mozak da nam baš sve oda toliko prije kraja, ali neke zagonetke su riješene, neke nove su postavljene, a toliko se glava odrubilo da sad više nitko nije siguran je li odrubljena glava znak sigurne smrti. Smrt nemilosrdno hara po stranicama "Plesa zmajeva" pa se svatko s pravom pita hoće li Martinu dostajati likova do kraja serije.

U drugom dijelu pete knjige "Pjesme Leda i Vatre" Martin će nas odvesti natrag u Oštrozimlje, sada za potpuno drugačijeg Theona Greyjoya potpuno drugačiji zamak od onog idiličnog mjesta iz prve knjige. Opsada grada Meereena pokazat će se kao ključni događaj koji će privući mnoge poznate likove spremne da pokušaju otplesati prve ili posljednje korake plesa zmajeva. Arya će morati napokon pronaći svoje pravo lice, a na Zidu Jon će se po tisućiti puta suočiti s nemogućom situacijom u pokušaju da pomiri zaklete neprijatelje, ljude s njegove strane Zida s ljudima s krive strane Zida.

Međutim očito je da će kojih dvjesto stranica završetka ove knjige poslužiti kao početak iduće: čeka nas velika pomorska bitka, čeka nas odlučni juriš branitelja, čeka nas osvajanje prijestolnog zamka, čekaju nas bodeži u tami, potoci krvi, izdajstva na sve strane i puno crnih ptica s još više crnih vijesti. Zima dolazi, a kod Martina čini se to znači da među zavjerenicima ima sve manje strpljenja i da će se karte otkrivati sve brže i nemilosrdnije.

Pojavom televizijske ekranizacije interes za Martinov serijal "Pjesma Leda i Vatre" tako je narastao da je u dva mjeseca prikazivanja serije u svijetu prodano više milijuna knjiga nego u svim godinama od prvog objavljivanja do danas.

Knjiga "Ples zmajeva" zaživjela je na hrvatskom u rekordno kratkom roku nakon objave originala, a ilustracija Esada Ribića još jedno je malo remek-djelo poznatog strip autora i ilustratora.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –