Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Drvenkar

Sorry

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 09/2011.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789532663105
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Četvero prijatelja - Fred, Frauke, Wolf i Tamara - jednoga dana nalazi tijelo brutalno ubijene žene, a nepoznati ubojica zahtijeva da se žrtvi ispričaju u njegovo ime.

U igri mačke i miša u kojoj se ne zna tko je kriv, a tko nevin, u kojoj se miješaju pravda i pravednost, u kojoj grijeh biva kažnjen, u igri u kojoj nema granica i u kojoj se pravila stalno mijenjaju - treba pronaći izlaz, a pitanje je može li se iz takve igre izaći neokrznut.

Zoran Drvenkar napisao je jedan od najčitanijih i najprodavanijih njemačkih trilera posljednjih godina. "Sorry" otvara tamna područja ljudske duše i ide tamo kamo se malotko usudi kročiti.

***

Zoran Drvenkar, hrvatsko-njemački autor nagrađivanih knjiga za djecu i mlade, romana za odrasle, pjesama, scenarija i kratkih priča, rođen je 1967. u Križevcima. Kao trogodišnjak seli se s roditeljima u Berlin. Napušta srednju školu prije mature i počinje pisati. Od 1989. radi isključivo kao pisac. Za roman "Nitko jak kao mi" (1999.) dobio je Oldenburšku nagradu za dječju knjigu, za pripovijetku “Stari grad” nagradu za znanstvenu fantastiku Berlinskog festivala, a za bestseler "Die Kurzhosengang" (2004.), koji objavljuje pod pseudonimom Victor Caspak, književnu nagradu mladih Njemačke.

Autor je teksta predstave "Par iz snova". Po njegovu prvom romanu za odrasle "Ti si prebrza" (2003.) snima se film, a prema romanu "Knallhart "napisao je s Gregorom Tessnowom scenarij za istoimeni film, koji je postigao međunarodni uspjeh. Živi u preuređenome mlinu u blizini Berlina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Sorry - Zoran Drvenkar –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –