Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rachel Hawkins

Hekatina škola

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Jelena Radja
  • 11/2011.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789537829100
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Prije tri godine Sophie Mercer otkrila je da je vještica. Njezina mama je obična žena: podržava je i pomaže joj koliko može, a sa Sophieinim ocem – tajnovitim europskim vješcem – savjetuje se samo kad mora.

No kad Sophie privuče previše pažnje zbog čarolije na maturalnoj večeri, otac je taj koji je kažnjava. Šalje je u Hekatinu školu – osamljeni popravni dom za neposlušne prodigiume, odnosno vještice, vile i metamorfe.

Već prvog dana među čudnovatim vršnjacima Sophie stječe tri moćne neprijateljice koje izgledaju kao manekenke, zaljubljuje se u prezgodnog vješca, susreće duha i dobiva novu cimericu – jedinu vampiricu i najomraženiju osobu u školi. Ubrzo saznaje da učenike vreba tajanstveni napadač, a glavna osumnjičena je upravo njezina jedina prijateljica.

Oko Sophie počinju se vrtjeti tajne od kojih se ledi krv u žilama, a ona sama mora se suočiti s najvećom prijetnjom: drevnim tajnim društvom koje želi uništiti sve prodigiume, a pogotovo nju.

Prvi dio fantastične trilogije o šesnaestogodišnjoj Sophie Mercer i njezinim doživljajima u Hekatinoj školi – popravnom domu za vještice, vile i metamorfe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –