Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lisa See

San o sreći

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 05/2012.
  • 480 str., meki uvez
  • ISBN 9789533034812
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novi roman Lise See, "San o sreći", nastavak je priče o sestrama Pearl i May, glavnim junakinjama "Djevojaka iz Šangaja" u kojem ulogu heroine preuzima devetnaestogodišnja Joy. Otkrivši dugo čuvanu tajnu o svojem porijeklu - da joj je biološka majka May, a ne Pearl - Joy odluči poći u komunističku Kinu da bi pronašla svojeg biološkog oca, ali i zato što je privučena komunističkim idealom pravednog društva.

U "Djevojkama iz Šangaja" pratili smo uzbudljivu i potresnu priču o sestrama Pearl i May - od vremena kad su pozirale kao modeli u "Azijskom Parizu", preko bijega od japanske invazije do njihovog novog života u Los Angelesu. U nastavku priče, u romanu "San o sreći", Pearl se nakon dvadeset godina vraća u Šangaj u potrazi za Joy - čiji je bijeg u Kinu potaknut povrijeđenošću, idealizmom i željom da pronađe svojeg pravog oca, slikara Z. G.-a.

Joy i Z. G. odlaze u zabačenu kinesku provinciju gdje sudjeluju u pokretanju Komune zelenog zmaja, u sklopu Maovog pokreta za stvaranje narodnih komuna nazvanog "Veliki skok naprijed". No san o komunističkom raju ubrzo rasprši epidemija gladi izazvana bizarnom agrikulturnom politikom komunističke vlasti. Procjene broja žrtava "Velikog skoka naprijed" govore o 45 milijuna umrlih, a Lisa See tu zastrašujuću epizodu iz kineske povijesti opisuje kroz potresnu priču o ljudskoj izdržljivosti, nepokorenom duhu i snazi ljubavi između majke i kćeri.

***

Lisa See, američka spisateljica kineskog porijekla, rođena je 1955. godine u Parizu u Francuskoj. Kineska strana njezine obitelji imala je velik utjecaj na njezin život i teme njezinih knjiga. Između ostalog napisala je autobiografsku prozu „On Gold Mountain“ i romane „Flower Net“, „The Interior“, „Dragon Bones“, „Snow Flower and the Secret Fan“ („Sniježnica i tajna lepeza“, objavljen u Nakladi Ljevak“), „Peony in Love“ („Zaljubljena Peonija“, objavljen u Nakladi Ljevak) i „Shanghai Girls“ („Djevojke iz Šangaja“, koje uskoro također izlaze u Nakladi Ljevak). Svojim romanima stekla je široko čitateljstvo, a naročito „Sniježnicom i tajnom lepezom“ i „Djevojkama iz Šangaja“, knjigama koje su se našle na popisu bestselera New York Timesa a dobile su i  posebno priznanje žirija za književnu nagradu Asian/Pacific American Awards for Literature.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –