Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
E. L. James

Pedeset nijansi sive

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Mirta Jambrović
  • 09/2012.
  • 488 str., meki uvez
  • ISBN 9789533131108
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kada studentica književnosti Anastasia Steele ode intervjuirati mladoga poduzetnika Christiana Greya, upozna lijepog, vrlo inteligentnog i zastrašujućeg muškarca. Neiskusna i nevina Ana sa strahom shvaća da želi tog muškarca i da se, unatoč njegovoj tajanstvenoj suzdržljivosti, očajnički želi zbližiti s njim.

Ne mogavši odoljeti Aninoj nenametljivoj ljepoti, pameti i slobodoumnome duhu, Grey priznaje da i on nju želi, ali pod vlastitim uvjetima. Šokirana, ali i uzbuđena Christianovim neobičnim erotskim ukusom, Ana oklijeva. Bez obzira na sve vanjske znakove uspjeha – međunarodnu tvrtku, golemo bogatstvo, privrženu obitelj, Christian Grey čovjek je mučen demonima i opsjednut potrebom da sve kontrolira.

Kada se par upusti u smionu, strastvenu seksualnu vezu, Ana otkriva Christianove tajne i istražuje mračnu, neistraženu stranu vlastite seksualnosti.

Bestseler autorice E.L. James "Pedeset nijansi sive" ("Fifty shades of grey") prvi je dio erotske trilogije ("Pedeset nijansi mračniji" i "Pedeset nijansi slobodniji") koja prati avanture stidljive studentice Anastasie Steele nakon što upozna karizmatičnog tajkuna Christiana Greya.

Knjiga od svog izlaska prošle godine ne silazi s ljestvica najprodavanijih naslova New York Timesa, USA Today, Barnes & Noble, Amazona... a objavljena je na brojnim jezicima, uključujući albanski, kineski, ruski i vijetnamski, a prava su prodana u 45 zemalja.

***

O E. L. James malo se zna, osim da joj je pravo ime Erika Leonard, da ima 40 i nešto godina, u braku je sa suprugom koji piše scenarije za televizijske serije, imaju dva sina od 15 i 17 godina i žive u zapadnom Londonu. I autorica je radila na televiziji kao producentica, osam godina za BBC, zatim za jednu nezavisnu kompaniju, a uvijek je nešto pisala. Prilično loše, kako je sama priznala, sve do trenutka kad je pogledala prvi film iz trilogije Sumrak saga. Suprug joj je poklonio knjige Stephenie Meyer, ona se njima oduševila, otišla na internetski portal ff.net i ondje napisala prvu verziju priče iz koje će poslije nastati knjiga "Pedeset nijansi sive".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Pedeset nijansi sive –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –