Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iva Rukavina

Umjetnost ledenog doba

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 09/2012.
  • 147 str., meki uvez
  • ISBN 9789531509107
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sadržajno i koncepcijski rijetka i u svjetskim stručnim i znanstveno-popularnim okvirima, studija Ive Rukavine o umjetnosti starijega kamenoga doba uvodi čitatelja u studij likovne umjetnosti, ljudskoga postojanja i estetskog izražavanja.

Riječ je o prvome djelu na hrvatskome jeziku koje na jednome mjestu nadopunjuje i obogaćuje povijesno-umjetnički pregled povijesti otkrića paleolitičke umjetnosti s pregledom najznačajnijih teorija i interpretacija te umjetnosti od 19. stoljeća do danas.

Premda je knjiga namijenjena ponajprije studentima i znanstvenicima povijesno-umjetničke, arheološke, antropološke, etnološke i povijesne struke, knjiga je namijenjena svim čitateljima željnim novih i izvornih spoznaja o prapočecima ljudske kulture i civilizacije.

***

Iva Rukavina rođena je 1979. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je studij Povijesti umjetnosti, Arheologije te Francuskog jezika i književnosti. Na Université Paris I Panthéon-Sorbonne završila je studij Estetike. Magistrirala je na sveučilištu Paris Ouest – Nanterre – La Défense te na istome sveučilištu piše doktorsku disertaciju iz povijesti umjetnosti srednjega vijeka.

Bila je stipendistica Francuske vlade, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, zaklade Open Society Foundation George Soros te zaklade Frankopan fund. Sudjelovala je na međunarodnom projektu "Qantara – Mediterranean Heritage, Eastern and Western Crossings (Euromed Heritage program)" Instituta Arapskog svijeta u Parizu kao autorica članaka posvećenih hrvatskoj kulturnoj baštini.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –