Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Norma Šerment

Adrijanin vrt

  • Nakladnik: Algoritam
  • 11/2012.
  • 308 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533165936
  • Cijena: 0.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U romanu "Adrijanin vrt" isprepliću se priče o Adrijani, jadranskoj medvjedici, svijetu svjetla i tame i stvarnom svijetu Visa dvadesetih godina prošloga stoljeća, poput bljeskova svjetla koje prodire kroz tamne oblake otočke oluje, promaljaju se likovi koji nam ne dopuštaju da im se previše približimo, i sami nesigurni u svoj identitet.

Gradeći priču oko dviju sasvim osebujnih djevojčica koje se, svaka na svoj način, odbijaju prilagoditi očekivanjima zajednice i obitelji, zato što su obje zapravo sirene, čuvarice podmorja koje u tajnom vrtu paze na ravnotežu između oprečnih sila, Norma Šerment plete epsku igru između sila svjetla i tame.

U nastojanju da se suprotstave svim silama zla koje napadaju Svijet, glavnu ulogu u obrani imaju rijetke i posebne osobe, skakači, u pravilu djevojčice koje "vide" nevidljivo i mogu "skakati" iz jedne stvarnosti u drugu. U zakučastoj igri sna i jave u kojoj bijes i laž jedne djevojčice pokreće događaje koji dovode u opasnost živote brojnih ljudi, pa čak i opstanak cijelog otoka, ta ista djevojčica shvaća razmjere svoje snage te se, sa svojim pomagačima, uz pomoć tajanstvene Knjige upušta u igranje neobične Igre nalik šahu.

No riječ je o igri na život i smrt u kojoj unutarnje putovanje vodi u borbu protiv najstrašnijeg neprijatelja, vlastitog straha. Tko ga ne pobijedi, gubi sve, a pobijediti može samo onaj koji se umije smijati i - opraštati.

Pročitaj poglavlje!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –