Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Saša Drach

Dnevnik bez reda

  • Nakladnik: Sandorf
  • 12/2012.
  • 376 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715113
  • Cijena: 16.59 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Saša Drach je zagrebački knjižar, antikvar, novinar i prevoditelj. Početkom dvijetisućitih uređivao je u Jutarnjem listu kolumnu "Dnevnik bez reda" nekoliko godina. Kolumna je izlazila tjedno, a sastojala se od nekoliko dnevničkih zapisa raznih poznatih javnih osoba iz gotovo svih povijesnih razdoblja pisane civilizacije za svaki dan u tjednu.

Iza Drachovog višegodišnjeg upornog prikupljanja dnevničke, kolumnističke i blogerske građe, kojom kao kroz ključanicu virimo u intimu čovječanstva, ostale su stotine stranica kaotičnih, ali nadasve provocirajućih i stimulativnih minijatura u ovoj knjizi uokvirenih u jedinstveni kalendar: za svaki dan u godini pronaći ćete nekoliko dnevničkih zapisa najrazličitijih povijesnih osoba. "Dnevnik bez reda" kao svojevrsni tumač svakodnevice nudi jednu od bezbroj perspektiva čitanja i doživljaja svijeta.

U knjizi se nalaze izvaci iz dnevnika koje su pisali: Anton Pavlovič Čehov, William Faulkner, Walt Whitman, Franz Kafka, Victor Hugo, Akira Kurosawa, Anais Nin, Simone de Beauvoir, Ivo Andrić, Kristofor Kolumbo, Johann Wolfgang von Goethe, Ingmar Bergman, Emile Cioran, Miroslav Krleža...

Saša Drach (1961.), zagrebački antikvar, novinar i prevoditelj. Radio kao knjižar, književni i novinski urednik, a za novine i časopise piše o knjigama, filmu, fotografiji i jazzu. Preveo je četrdesetak knjiga, a od 2017. surađuje u emisiji Svijet jazza, na Trećem televizijskom programu HRT-a.

Godine 2012. objavio "Dnevnik bez reda", svojevrsni tumač svakodnevice iz pera najraznovrsnijih umjetnika, vojnika, pustolova, a 2016. objavio je knjigu "Priče o jazzu i drugi zapisi", izvanserijsku zbirku tekstova o susretima s jazz glazbenicima i tekstova posve osobne tematike. Priredio je i knjigu "Svijet jazza : Od Adorna do Johna Zorna" (2018.), jedinstvenu antologiju tekstova o jazzu iz pera samih jazz glazbenika i/ili teoretičara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –