Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Cifrić

Leksikon socijalne ekologije

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 01/2013.
  • 466 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530619739
  • Cijena: 31.72 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Leksikon socijalne ekologije" prvi se put objavljuje u hrvatskoj stručnoj literaturi. Vrijedno djelo sadržava gotovo 1 000 natuknica i povezuje različita znanstvena područja i discipline – sociologiju, filozofiju, ekologiju, biologiju, teologiju, antropologiju, pedagogiju...

"Leksikon socijalne ekologije" nastajao je kroz desetljeća, čime je prikupljena ogromna građa u kojoj su sabrani pojmovi korišteni kroz plodan znanstveni rad na području socijalne ekologije.

Iz recenzija:

Socijalna ekologija, kao sociologijska disciplina, ali i kao područje susreta različitih drugih znanstvenih disciplina, kod nas se uspješno razvija već više desetljeća. Najzaslužnija osoba za to je akademik prof. dr. sc. Ivan Cifrić, inicijator socijalno-ekologijskih istraživanja i rasprava, autor brojnih članaka i knjiga o socijalnoj ekologiji, te urednik časopisa "Socijalna ekologija", koji sada znanstvenoj, stručnoj i široj javnosti nudi i "Leksikon socijalne ekologije". Na zavidnom stupnju formiranosti discipline, autor očigledno uviđa kako je, u svrhu sumiranja dosadašnjih socijalno-ekologijskih istraživanja i zacrtavanja daljenjeg razvoja socijalne ekologije na našim prostorima, nužno napraviti jedno leksikonsko-enciklopedijsko djelo u kojemu će na pregledan, ali istovremeno i produbljen te interaktivan način, biti navedeni i objašnjeni ključni pojmovi kojima barata socijalna ekologija. (Doc. dr. sc. Hrvoje Jurić)

Predmet socijalne ekologije svakim danom sve je značajniji, s obzirom na suvremene aspekte zagađenja i ugrožavanja ljudskog habitata na Zemlji. Stoga izrada sustavnog rječnika najvažnijih pojmova svakako predstavlja izuzetno značajan poduhvat i važno djelo u našoj znanstvenoj i stručnoj periodici. Djelo je svakako izvorno s obzirom na njegov doprinos razvoju socijalne ekologije kao discipline koja objedinjuje niz interdisciplinarnih područja znanosti koje sudjeluju u proučavanju fenomena kojima se bavi socijalne ekologija. (Prof. dr. sc. Ognjen Čaldarović)

***

Ivan Cifrić (Petrijevci, 1946.) redoviti je profesor na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Nagrađen Godišnjom državnom nagradom za znanost. Od 2010. redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Razreda za društvene znanosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –