Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
George Dawes Green

Gavrani

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Alan Legin
  • 06/2013.
  • 252 str., meki uvez
  • ISBN 9789533163826
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Shaw McBride i Romeo Zderko, prijatelji iz djetinjstva, otputovali su iz Ohija gdje rade besciljne tehničarske poslove u potrazi za ostvarivanjem snova na Floridi. Pri prolasku kroz Georgiju, saznaju da je jedan mjesni bračni par osvojio glavnu nagradu na lutriji od 318 milijuna dolara.

Uskoro Mitch i Patsy Boatwright, novopečeni bogataši koji su sve dotad bili na samom pragu siromaštva, primaju neželjenog posjetitelja. Shaw im kaže da se Romeo vozi po njihovom gradiću, spreman pobiti njihove bližnje ako Mitch i Patsy ne predaju polovicu dobitka Shawu i Romeu. Dok se vijest o obiteljskom dobitku širi, pred kućom nastaje sve veća gužva, a u kući sve jači strah… 

 

Prva dva romana Georgea Dawesa Greena, "Porotnica" i "Valentinovo spiljskog čovjeka", postali su svjetski bestseleri i gotovo odmah nakon objavljivanja pretvoreni u izuzetno uspješne filmove. "Gavrani" su psihološka studija načina na koji žrtve mogu početi obožavati svoje mučitelje u vrtlogu ludila, straha, izoliranosti, pohlepe i tlapnji o moći i slavi, a istovremeno su izuzetno napeti triler.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –