Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roger Hobbs

Čovjek duh

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ivan Zorić
  • 02/2014.
  • 236 str., meki uvez
  • ISBN 9789533167275
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada pljačka kasina u Atlantic Cityju pođe po zlu, Marcus, mozak ove složene operacije, prisiljen je pozvati u pomoć čovjeka koji se povremeno odaziva na ime Jack. On je onaj kojeg u pljačkaškim krugovima zovu Duh. Za njega svi znaju, ali ga nitko doista nije vidio. Njegov je zadatak počistiti sve tragove s mjesta zločina, uzeti novac i jednostavno – nestati s lica zemlje.

Sadašnji Jackov zadatak je utoliko kompleksniji što ukradeni novac pripada saveznim rezervama i, ukoliko ga ne nađe u roku od 48 sati, 1,2 milijuna dolara doslovce će eksplodirati, ostavljajući sve sudionike zločina na brisanom prostoru. I dok FBI pomno prati svaki njegov pokret, Jack ima mnogo veći problem, vladara podzemlja Atlantic Cityja koji želi taj novac pod svaku cijenu a čije ime se malo tko usuđuje izgovoriti naglas.

Kako bi pobijedio u toj smrtonosnoj igri, Jack će trebati uložiti svaki gram spretnosti, inteligencije i vještine koje posjeduje i time se konačno iskupiti za neuspješnu pljačku u Kuala Lumpuru zbog koje je i morao prihvatiti ovaj neželjeni zadatak.

"Čovjek Duh" djelo je novoga književnog talenta koje ga smješta u sam vrh suvremenih majstora trilera. U prilog tome svjedoče i činjenice da je "Čovjek Duh" dobitnik prestižne književne nagrade Ian Fleming Steel Dagger za najbolji triler te da je proglašen najboljim kriminalističkim romanom godine po izboru uglednih listova i časopisa kao što su Guardian, Sunday Times i Booklist.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –