Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paolo Bacigalupi

Djevojka na navijanje

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 04/2014.
  • 448 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533165684
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U vremenu nakon podizanja razine oceana, nestanka fosilnih goriva i izumiranja rasplodnih jestivih biljaka, kompanije koje posjeduju genetski modificirano sjeme najkaloričnijih plodova odlučuju o sudbini čovječanstva. Anderson Lake radi za jednu od njih, AgriGen, u Tajlandu, gdje možda još ima jestvina za koje se inače smatra da su davno izumrle.

U Bangkoku, jednom od rijetkih preživjelih priobalnih gradova, Lake  upozna Emiko – lijepu i zagonetnu Djevojku na navijanje, stvorenu u Japanu za nasladu bogatih, i sada odbačenu. Emiko je jedna od genetički projektiranih Novih, koji služe kao robovi, vojnici i igračke, i tvore novu potlačenu klasu jezive bliske budućnosti…

Novopridošlica Paolo Bacigalupi svojim romanom "Djevojka na navijanje" postavio je vrlo razložna pitanja o bliskoj budućnosti koja mnogim piscima izmiču – što će biti kad kalorije postanu valuta? Što će biti kad bioterorizam postane sredstvo stjecanja korporativnih profita? Što će biti kad nesputani razvoj genetičkog inženjeringa dovede čovječanstvo na prag nadilaska Homo sapiensa u evoluciji?

Njegova potraga za odgovorima rezultirala je uspjehom: roman "Djevojka na navijanje" našao se na popisu najboljih knjiga 2009. magazina Time, neovisno o žanru znanstvene fantastike kojemu tako suvereno pripada – što je dokazao premoćnim osvajanjem svih glavnih SF nagrada sljedeće godine.

Ovjenčan nagradama Hugo, Nebula, Locus, John W. Campbell i Compton Crook, Bacigalupi je na velika vrata ušao na svjetsku književnu scenu i smjesta postao jedan od najznačajnijih današnjih autora spekulativne fikcije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –