Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lore Hühn

Filozofija tragičnog : Schelling - Schopenhauer - Kierkegaard

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • Prijevod: Darija Domić
  • 05/2014.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789533410197
  • Cijena: 60.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Filozofija tragičnog" njemačke filozofkinje Lore Hühn sadrži sedam autoričinih tekstova o djelima tri filozofa: Schellinga, Schopenhauera i Kierkegaarda.

Autoričino osnovno područje povijesno-filozofijskog istraživanja filozofija je njemačkog idealizma i kritičko propitivanje njegova povijesnog utjecaja te problemi etike, antropologije i praktičke filozofije 19. i 20. stoljeća.

***

Lore Hühn tudirala je filozofiju, germanistiku i politologiju na sveučilištu u Marburgu i Slobodnom sveučilištu u Berlinu, gdje je 1993. doktorirala iz filozofije, s tezom »Fichte i Schelling, ili: O granici ljudskoga znanja«. Na istom sveučilištu od 1993. do 1999. djeluje kao znanstvena asistentica, a 2003. habilitira se radom »Prijelaz. O jednom strukturnom problemu Schopenhauerove i Kierkegaardove filozofije s polazištem od njemačkog idealizma«. Od 2004. radi kao profesorica filozofije na Sveučilištu u Freiburgu. Od 2007. predsjedava Međunarodnim Schellingovim društvom. Od 2008. članica je Komisije istraživačkog centra »Komentiranje Nietzschea« pri Akademiji znanosti u Heidelbergu, a od 2009. i Komisije za izdavanje Schellingovih djela pri Bavarskoj akademiji znanosti u Münchenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –