Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Filozofski teatar ×

Najava • 01.12.2019.

Filozofski teatar: Ece Temelkuran

Novu sezonu Filozofskog teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu otvara poznata turska književnica i novinarka Ece Temelkuran. Povod je gostovanju njezina knjiga 'Kako ostati bez domovine' u kojoj secira i analizira obrasce po kojima se, putem desnoga populizma, korak po korak dolazi od demokracije do diktature.
Najava • 08.12.2018.

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli i Zagrebu

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli (24. Sa(n)jam knjige u Istri) te u Zagrebu (Filozofski teatar). Povod je gostovanju njegov nedavno objavljeni roman 'Zakoni granice', koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine.
Najava • 04.11.2018.

Filozofski teatar : Evgenij Morozov

Filozofski teatar ugostit će 'mračnog proroka tehnologije' Evgenija Morozova, bjeloruskog istraživača tehnologije koji govori o tamnoj strani interneta, mogućnosti nadzora informacija i manipulacija novim medijskim prostorom te koji zastupa mišljenje da bi pitanje tehnologije trebalo biti prisutno u raspravama o politici, ekonomiji, povijesti i kulturi.
Najava • 14.10.2018.

Njemački pisac i publicist Norman Ohler gost Filozofskog teatra u HNK

Nakon ljetne pauze, u Hrvatsko narodno kazalište uskoro se vraća popularni program Filozofski teatar. Prvi gost Filozofskog teatra 14. listopada u zagrebačkom HNK (početak u 20 sati u Foyeru HNK) je njemački pisac i publicist Norman Ohler, najpoznatiji po bestseleru 'Potpuna ekstaza: Narkotici u Trećem Reichu'.
Najava • 04.03.2018.

Paul Mason gostuje u Filozofskom teatru zagrebačkog HNK

Novi gost Filozofskog teatra, popularnog programa koji se održava pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju 4. ožujka u 20,00 sati, poznati je britanski novinar i pisac Paul Mason. Razgovor će voditi filozof Srećko Horvat.
Najava • 18.10.2015.

Filozofski teatar : Vannesa Redgrave

Nakon prve uspješne sezone, Filozofski teatar u Hrvatskom narodnom kazalištu otvara novu sezonu u nedjelju, 18. listopada, gostovanjem slavne britanske glumice Vannesa Redgrave. Aktivistički angažman jedna je od glavnih tema razgovora i druženja s Vanessom Redgrave.
Najava • 15.02.2015.

Filozofski teatar : Richard Sennett i Saskija Sassen

Filozofski teatar će u nedjelju 15. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ugostiti najpoznatij (bračni) par sociologa današnjice - Richarda Sennetta i Saskiju Sassen. Povodom gostovanja Naklada Jesenski i Turk objavila je reizdanje Sennettovog klasika 'Nestanak javnog čovjeka'.