Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Knjižni blok ×

Najava • 19.05.2018.

Projekt Ilica: Q’ART: Knjižare i knjižari 80-tih, nove tendencije

Pozivamo vas na razgovor i druženje koje će se održati u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87, u okviru projekta Ilica: Q’ART. Nives Tomašević će govoriti o Znanstvenoj knjižari na Cvjetnome trgu u Zagrebu a Nenad Bartolčić, Saša Drach i Ivica Buljan o knjižari Moderna vremena koja 80-tih godina donosi nove tendencije u knjižarstvo i prezentaciju knjige te uskoro postaje kultna knjižara.
Najava • 19.05.2018.

Projekt Ilica: Q’ART: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima

Napušteni prostor Ilice 87 u razdoblju od 19. do 25. svibnja postaje carstvo svih ljubitelja knjiga. Knjižni blok priprema mnoštvo zanimljivih programa pod sloganom Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima. Ovaj prostor postaje kvartovska knjižara, mjesto za čitanje i okupljanje čitalačke i druge zaintersirane publike.
Tema • 08.02.2018.

U potrazi za formulom opstanka časopisa u kulturi

Ono što mi preostaje jest da koristeći platformu i prostor portala Moderna vremena javno pozovem, zamolim (nije mi teško) nadležne u Ministarstvu kulture da po vlastitom izboru sudionika što hitnije organiziraju tematski radni sastanak s predstavnicima uredništava časopisa u kulturi. Vjerojatno jedan radni sastanak neće biti dovoljan, ali on bi bio početak kvalitetnije i sadržajnije komunikacije.
Vijest • 05.09.2017.

Održani razgovori o knjizi i nakladništvu s predstavnicima francuskog Ministarstva kulture i komunikacija

Razgovaralo se o modelima uspješnog funkcioniranja nakladničkog i knjižarskog sustava u Francuskoj i Hrvatskoj, uključujući i druge aktualne teme vezane uz problematiku knjige i čitanja.
Vijest • 04.11.2016.

Održan je sastanak predstavnika Zajednice nakladnika i knjižara i Udruge Knjižni blok s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek

Izdavači su upoznali ministricu s nagomilanim problemima u sektoru koji ozbiljno ugrožavaju opstanak čitavog niza djelatnosti u okviru izdavačke industrije.