Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lejla Kažinić Kreho

Prehrana 21. stoljeća : 12 znanstvenih odgovora na pitanje može li hrana biti i užitak i lijek

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2009.
  • 171 str., meki uvez
  • ISBN 9789533130033
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dr. Lejla Kažinić Kreho u 12 poglavlja svoje knjige iznosi što je sve znanost otkrila o hrani u posljednjih nekoliko desetljeća vrlo intenzivnih istraživanja i time rješava najčešće dileme s kojima se svakodnevno susrećemo pri kupovini namirnica i upućuje kojim smjerom treba krenuti prehrambena industrija koja se, na prijelazu stoljeća, nalazi na jedinstvenoj prekretnici.

"Prehrana 21. stoljeća", u jednostavno i pitko pisanom stilu nudi pregršt savjeta, kulinarskih recepata, te uputa za ublažavanje pojedinih bolesti uz pomoć hrane.

Ispravnom prehranom možemo izbjeći alergije, poboljšati plodnost, ublažiti dječju hiperaktivnost, te liječiti neke od najčešćih bolesti današnjice. Među ostalim, odgovara i na pitanja treba li prestati jesti crveno meso, je li kvalitetnija voda iz plastične boce ili iz slavine te treba li koristiti sladila i zašto.

Posebno je poglavlje posvećeno prehrani djece i hrani koju treba jesti, odnosno izbjegavati kada je organizam pojačano izložen stresu. Otkriva kako se nositi s alergijama i astmom, što jesti ako vas muči neplodnost i dr.

"Knjiga dr. Lejle Kreho, iskusne nutricionistkinje, napokon je objedinila različite probleme prehrane s obzirom na dob, spol i bolesti kod kojih je prehrana važan čimbenik. Osim korisnih i praktičnih savjeta, tu je i niz recepata s korisnim i dostupnim namirnicama.

Djelo je odlična cjelina u kojoj svatko tko želi prevenirati ili olakšati zdravstvene probleme, nalazi precizne savjete za promjenu prehrambenih navika". (prof. dr. sc. Višnja Latin)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –