Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lejla Kažinić Kreho

Prehrana 21. stoljeća za žene : Hranom spriječite najčešće ženske bolesti i tegobe od tinejdžerske dobi do menopauze

  • Nakladnik: Profil
  • 03/2010.
  • 213 str., meki uvez
  • ISBN 9789533190235
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ako današnji liječnici sutra ne postanu nutricionisti, današnji će nutricionisti sutra postati liječnici – krilatica je koju dr. Lejla Kažinić Kreho ističe na početku svoje druge knjige.

Nakon uspjeha knjige "Prehrana 21. stoljeća", u kojoj je čitatelje upoznala s dragocjenim moćima tradicionalnih namirnica, svoju drugu knjigu dr. Lejla Kažinić Kreho pisala je za sve žene, počevši od tinejdžerica pa sve do onih u 'zlatnim' godinama. Kako autorica naglašava u uvodu, namjera je knjige modernoj ženi pomoći da što lakše podnese tempo života kakav nameće 21. stoljeće koristeći samo najbezbolnije, najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo – hranu!

U 12 poglavlja i više od 100 recepata, nalaze se upute kako pomoću namirnica s kojima se svakodnevno susrećemo održavati željenu težinu, kako osvježiti spolni život, u kuhinji pripremiti prirodni prozac, kako se pripremiti za trudnoću i dojenje ili pak s lica izbrisati godine.

Tu su i poglavlja s receptima koji mogu pomoći kod najčešćih zdravstvenih tegoba u svakom od životnih razdoblja žene, od poremećaja prehrane i akni u tinejdžerskim godinama, preko neplodnosti i endometrioze u zreloj dobi sve do osteoporoze i karcinoma dojke.

Kao i u prvoj knjizi dr. Lejle Kreho, recepti u ovoj knjizi također ne donose orijentalne namirnice iz dalekih zemalja, već naprotiv namirnice koje svakodnevno jedemo, a neke među njima možda smo i prestali jesti jer smatramo da su 'starinske' te da se ne uklapaju u moderan način življenja.

"Nadam se da će i 'Prehrana 21. stoljeća za žene', mnogim ženama učiniti život zdravijim, veselijim i ugodnijim!“ – naglašava autorica u uvodu knjige. Da je u svojoj namjeri uspjela, potvrđuju i recenzije prof. dr. sc. Višnje Latin, Kornelije Banyovsky i Barbare Kolar, koja kaže da je bi ova knjiga mogla postati prijateljica „koja će biti uz vas da vam pomogne na jednostavan i pristupačan način pronaći najbolji put do zdravlja, forme i životnog zadovoljstva“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –