Kolači : Recepti za pripremanje jedinstvenih i ukusnih kolača
- Nakladnik: Leo-commerce
- Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
- 12/2008.
- 162 str., tvrdi uvez s ovitkom
- ISBN 9789532181869
- Cijena: 31.85 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ideja o kolaču povezana je s pričom koja vuče korijenje iz davnih vremena. U mitologiji su se bogovi hranili nektarom i ambrozijom na bazi voća i meda. Međutim, manje je poznato da su mnogi današnji kolači prvobitno bili slani, ili se zajedno miješalo slatko i slano. Na isti način su mnoge torte bile igra kontrasta između mesa i voća. Tek su s vremenom mnogi slani recepti postali kolači, čak i zahvaljujući padu cijene šećera, dok se izum onih omiljenih, kao što je sladoled, raširio tek otkrićem stroja za proizvodnju leda, u drugoj polovici devetnaestog stoljeća.
Ova knjiga podijeljena je na poglavlja s kolačima 'na žlicu', među kojima ćete naći izvrsne bavaroise, pudinge (varence) i kupole, te na kolače 'iz pećnice', koji uključuju souffle, savijače te obične torte i krostate, a na kraju su 'sitni kolači', među kojima se istuču bigne, keksi i uštipci. I svi su oni raznovrsni i ukusni.
Svi recepti su objašnjeni vrlo jasno i lako se izvode, obogaćeni su fotografijama koje prikazuju korak-po-korak postupak za svaki kolač.
Iako su recepti vrlo jednostavni i laki za izradu, za one oko kojih je potrebno nešto više se potruditi, savjetuje se pažljivo pročitati cijeli recept, pomno izabrati sve sastojke, nabaviti potrebu opremu i konačno strogo se pridržavati količina, vremena odmaranja i pripremanja.
Pored osamdeset recepata za pripremanje slasnih kolača, pritom se nije zaboravilo na prirodnu povezanost užitka i boljitka, što je nužnost svake zdrave prehrane.
Uz to: vrijeme pripreme, težina pripreme, sadržane kalorije i savjeti o vinima koja upotpunjuju svaki recept.
***
Knjiga je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Ova knjiga podijeljena je na poglavlja s kolačima 'na žlicu', među kojima ćete naći izvrsne bavaroise, pudinge (varence) i kupole, te na kolače 'iz pećnice', koji uključuju souffle, savijače te obične torte i krostate, a na kraju su 'sitni kolači', među kojima se istuču bigne, keksi i uštipci. I svi su oni raznovrsni i ukusni.
Svi recepti su objašnjeni vrlo jasno i lako se izvode, obogaćeni su fotografijama koje prikazuju korak-po-korak postupak za svaki kolač.
Iako su recepti vrlo jednostavni i laki za izradu, za one oko kojih je potrebno nešto više se potruditi, savjetuje se pažljivo pročitati cijeli recept, pomno izabrati sve sastojke, nabaviti potrebu opremu i konačno strogo se pridržavati količina, vremena odmaranja i pripremanja.
Pored osamdeset recepata za pripremanje slasnih kolača, pritom se nije zaboravilo na prirodnu povezanost užitka i boljitka, što je nužnost svake zdrave prehrane.
Uz to: vrijeme pripreme, težina pripreme, sadržane kalorije i savjeti o vinima koja upotpunjuju svaki recept.
***
Knjiga je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.