Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jodi Picoult

Deseti krug

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Monika Bregović
  • 11/2014.
  • 316 str., meki uvez
  • ISBN 9789533160306
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Trixie Stone je četrnaest godina i po prvi je puta je zaljubljena. Ona je i zjenica očeva oka – odlična učenica, prekrasna i omiljena, djevojka kojoj je Daniel Stone oduvijek bio uzor i njezin osobni junak. Sve dok se sve što je Trixie vjerovala o svojoj obitelji ne razotkrije kao najobičnija obmana.

Petnaest je godina Daniel Stone živio kao miran, staložen muškarac: svakodnevno je bio s Trixie kod kuće, a svoj posao crtača stripova nikada nije stavljao ispred karijere svoje voljene žene, profesorice na lokalnom sveučilištu. No davno je on bio potpuno drugačiji čovjek: dok je odrastao kao jedini bijeli dječak u eskimskom naselju, bespoštedno su ga zadirkivali zbog boje njegove kože. Tada je naučio nikome ne ostati dužan: krao je, pio i varao i tako se izvukao iz nepogodne mu okoline. Kako bi zaslužio svoje mjesto u krugu obitelji odlučio je ponovno osmisliti priču o vlastitoj prošlosti, a bijes kanalizirati kroz stranice stripova. Vjerovao je da je mračna prošlost dobro zakopana. Sve do sad.

Je li moguće da je dječak od čije je pojave Trixieino lice zasjalo, baš onaj koji će joj oteti djetinjstvo zauvijek? Ona tako misli, a to je sve što Daniel treba znati da se upusti na putovanje do pakla i natrag kako bi svoju kći zaštitio.

Nakon uspješnice "Čuvarica sestre svoje", pred čitateljima je još jedan karakteristično šarmantan i neobjašnjivo snažan roman Jodie Picoult. (Algoritam)

Jodi Picoult (1966.) američka je autorica niza bestselera New York Timesa, poznata po svojim oštroumnim uvidima u naša srca i umove – "Kućna pravila", "Čuvarica sestre svoje", "The Storyteller", "Lone Wolf", "Between the Lines", "Sing You Home", "Handle with Care", "Change of Heart", "Nineteen Minutes". Diplomirala je kreativno pisanje na Princetonu i posjeduje počasne doktorate iz književnosti  Dartmouth Collegea i Sveučilišta New Haven. Knjige su joj prevedene na 34 jezika, njezin bestseler "Čuvarica sestre svoje" prebačen je na filmsko platno u režiji Nicka Cassavetesa i s Cameron Diaz u glavnoj ulozi, a četiri romana pretvorena su u TV filmove.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –