Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jodi Picoult

Čuvarica sestre svoje

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Monika Bregović
  • 01/2009.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9789532207569
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Anna je zdrava tinejdžerica, no živi kao da je ozbiljno bolesna. Do svoje trinaeste godine podvrgnuta je nebrojenim operacijama i medicinskim zahvatima kako bi se njezina starija sestra, Kate, mogla boriti protiv leukemije koja je uništava od djetinjstva. Anna je začeta i došla na svijet jer su njezini roditelji željeli srodnog davatelja koštane srži za Kate – život protiv kojeg se Anna nije bunila i uloga koju nije preispitivala… sve do sada.

Poput većine tinejdžera, Anna kreće u potragu za vlastitim identitetom. Međutim, za razliku od većine tinejdžera, njezin je identitet neraskidivo vezan uz sestru. Anna tako donosi odluku koja bi se mnogima mogla učiniti nezamislivom, odluku koja će u obitelj unijeti razdor i koja bi za sestru koju toliko voli mogla biti pogubna.

"Čuvarica sestre svoje" roman je koji preispituje što znači biti dobar roditelj, dobra sestra, dobra osoba. Dokle sežu granice moralnosti kada je u pitanju spašavanje života vašeg djeteta? Vrijedi li žrtvovati prava jedne osobe kako bi se spasila druga? I, najvažnije, je li potraga za samospoznajom opravdana ako nakon nje u vlastitim očima postanete lošija osoba?

Jodi Picoult, autorica s liste najprodavanijih knjiga 'New York Timesa', poznata je po svojim oštroumnim uvidima u srca i umove običnih ljudi. U "Čuvarici sestre svoje" donosi nam emocijama nabijenu priču o obitelji koju razdiru proturječne potrebe ali i beskrajna ljubav, jača od svih ljudskih slabosti.

Visokobudžetna holivudska ekranizacija s Cameron Diaz u jednoj od glavnih uloga uskoro stiže u kino-dvorane.

Jodi Picoult (1966.) američka je autorica niza bestselera New York Timesa, poznata po svojim oštroumnim uvidima u naša srca i umove – "Kućna pravila", "Čuvarica sestre svoje", "The Storyteller", "Lone Wolf", "Between the Lines", "Sing You Home", "Handle with Care", "Change of Heart", "Nineteen Minutes". Diplomirala je kreativno pisanje na Princetonu i posjeduje počasne doktorate iz književnosti  Dartmouth Collegea i Sveučilišta New Haven. Knjige su joj prevedene na 34 jezika, njezin bestseler "Čuvarica sestre svoje" prebačen je na filmsko platno u režiji Nicka Cassavetesa i s Cameron Diaz u glavnoj ulozi, a četiri romana pretvorena su u TV filmove.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –