Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dave Eggers

Circle

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Andy Jelčić
  • 11/2014.
  • 448 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532861082
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kada Mae Holland dobije posao u Circleu, najmoćnijoj svjetskoj internetskoj tvrtki, čini joj se da je dobila priliku života. Pod upravom golemog kompleksa u Kaliforniji, Circle povezuje osobne email poruke korisnika, društvene mreže, bankovno poslovanje i kupnju sa svojim univerzalnim operativnim sustavom, što rezultira jedinstvenim mrežnim identitetom i novim dobom uljudnosti i transparentnosti.

Dok prolazi otvorenim uredskim prostorima, okomito poredanim staklenim menzama i ugodnim spavaonicama za one koji i noće u poslovnom kompleksu, Mae se oduševljava tvrtkinom suvremenošću i aktivnošću. Zabave traju cijelu noć, slavni glazbenici sviraju na travnjaku, organiziraju se sportske aktivnosti, postoje klubovi i zakuske, a direktor iz Marijanske brazde izvlači akvarij pun rijetkih riba.

Mae ne može vjerovati kakvu sreću ima, kako je sjajno što može raditi za najutjecajniju svjetsku tvrtku - čak i kada joj život izvan kompleksa postaje dalek, čak i kada je potrese čudan susret s kolegom, čak i dok njezina uloga u Circleu postaje sve javnijom.


"Inovator i pionir... Zahvaljujući Eggersovoj neobičnoj sposobnosti da uđe u osjećaje svojih likova i usmjeri svako njihovo raspoloženje, ovaj nas roman smjesta uvlači u svoj svijet. Eggers nam nudi jarki, digitalni snimak našega doba." - Michiko Kakutani, The New York Times

***

Dave Eggers odrastao je u okolici Chicaga, a studij je završio na Sveučilištu Illinois. Utemeljitelj je McSweeney'sa, nezavisne izdavačke kuće u San Franciscu koja izdaje knjige, tromjesečnik za suvremenu književnost A/lcSweeney's Quarterly Concern i mjesečnik The Believer. McSweeney's objavljuje Glas svjedoka, neprofitnu biblioteku koja uz pomoć usmene predaje rasvjetljava povrede ljudskih prava diljem svijeta.

Godine 2002. bio je suosnivač 826 Valencije, neprofitnog centra za poučavanje mladih pisaca u Mission Districtu u San Franciscu. Otad su takvi centri osnovani u još sedam američkih gradova pod okriljem organizacije 826 National. Srodni su centri otvoreni i u Dublinu, Londonu, Kopenhagenu, Stockholmu, Birminghamu u Alabami i drugdje.

Eggersova su djela nominirana za Državnu književnu nagradu, Nagradu Pulitzer i Državnu nagradu kritike. Dobitnik je Davtonske nagrade za mirotvornu književnost, francuske Nagrade Medicis, njemačke Nagrade Albatross, Državne nagrade za časopis i Američke književne nagrade.

Dave Eggers odrastao je u okolici Chicaga, a studij je završio na Sveučilištu Illinois. Utemeljitelj je McSweeney’sa, nezavisne izdavačke kuće u San Franciscu koja izdaje knjige, tromjesečnik za suvremenu književnost McSweeney’s Quarterly Concern i mjesečnik The Believer. McSweeney’s objavljuje Glas svjedoka, neprofitnu biblioteku koja uz pomoć usmene predaje rasvjetljava povrede ljudskih prava širom svijeta.

Godine 2002. bio je suosnivač 826 Valencije, neprofitnog centra za poučavanje mladih pisaca u Mission Districtu u San Franciscu. Otad su takvi centri osnovani u još sedam američkih gradova pod okriljem organizacije 826 National. Srodni su centri otvoreni i u Dublinu, Londonu, Kopenhagenu, Stockholmu, Birminghamu u Alabami i drugdje.

Njegova su djela nominirana za Državnu književnu nagradu. Nagradu Pulitzer i Državnu nagradu kritike. Dobitnik je Daytonske nagrade za mirotvornu književnost, francuske Nagrade Medicis, njemačke Nagrade Albatross, Državne nagrade za časopis i Američke književne nagrade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –