Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dave Eggers

Redovnik Moke

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 05/2020.
  • 279 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582085
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mokhtar Alkhanshali Amerikanac je jemenskog porijekla koji radi kao vratar u kompleksu nebodera Infinity u San Franciscu. Kad u susjedstvu ugleda kip Jemenca sa šalicom kave i sazna kako je Jemen prava pradomovina kave, njegov život konačno dobiva smisao. Cilj mu je da kava iz zemlje koja je posljednjih godina poznata uglavnom po otmicama stranaca i napadima dronovima postane najkvalitetnija na svijetu. Premda isprva o kavi zna jako malo, a novca nema, Mokhtar prvi put u životu ne odustaje. Transformacija zapuštenih plantaža kave u zemlji usred građanskog rata jedan je od izazova koji se teško mogu zamisliti, no Mokhtaru će njegova silna upornost i volja pomoći i kad se nađe u bezizlaznim situacijama...

Dave Eggers iskoristitio je platformu koju je stvorio kao pisac/aktivist i dao glas marginaliziranima i onima koje se inače ne čuje. "Redovnik Moke" intrigantna je knjiga o povijesti kave, njezinu golemom svjetskom tržištu, ali i o ostvarenju američkog sna na neobičan način. Bogat zanimljivim podacima i napet poput političkog trilera, daje novu dimenziju uživanju u kavi i uživanju u čitanju.


Dave Eggers ima misiju iskoristiti platformu koju je stvorio kao pisac/aktivist i dati glas marginaliziranima i onima koje se inače ne čuje. Ovo je stoga silno važna priča.
Observer

Dramatično, pametno i sa srcem napisano. Upravo ono što sada želimo čitati!
The Times

Knjiga o američkom snu i prijetnji koja se nad njega nadvija.
Spectator

Fenomenalno napisana priča o neustrašivom i neodoljivom poduzetniku u kompliciranoj misiji, avanturistička priča s visokim udjelom kofeina.
Booklist

Protuotrov za trampizam. Knjiga koja slavi etničku raznolikost i bogatstvo ljudskoga duha.
Mail on Sunday

Zadivljujuća istinita priča o jemenskim uzgajivačima kave. Živopisan prikaz hrabrosti i strasti, prožet detaljnom poviješću jemenske kave, kao i suvremeno propitivanje američkog identiteta.
Entertainment Weekly

Ovo je ujedno i topla priča o uspjehu sa šarmantnim glavnim likom i kronika avantura iz stvarnog života napisana poput uzbudljivog romana.
Publishers Weekly

Dave Eggers odrastao je u okolici Chicaga, a studij je završio na Sveučilištu Illinois. Utemeljitelj je McSweeney’sa, nezavisne izdavačke kuće u San Franciscu koja izdaje knjige, tromjesečnik za suvremenu književnost McSweeney’s Quarterly Concern i mjesečnik The Believer. McSweeney’s objavljuje Glas svjedoka, neprofitnu biblioteku koja uz pomoć usmene predaje rasvjetljava povrede ljudskih prava širom svijeta.

Godine 2002. bio je suosnivač 826 Valencije, neprofitnog centra za poučavanje mladih pisaca u Mission Districtu u San Franciscu. Otad su takvi centri osnovani u još sedam američkih gradova pod okriljem organizacije 826 National. Srodni su centri otvoreni i u Dublinu, Londonu, Kopenhagenu, Stockholmu, Birminghamu u Alabami i drugdje.

Njegova su djela nominirana za Državnu književnu nagradu. Nagradu Pulitzer i Državnu nagradu kritike. Dobitnik je Daytonske nagrade za mirotvornu književnost, francuske Nagrade Medicis, njemačke Nagrade Albatross, Državne nagrade za časopis i Američke književne nagrade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –