Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bruno Šantek

Tajkunovi nasljednici : Pojedinac protiv moćnika - akcijski triler na hrvatski način

  • Nakladnik: Profil
  • 04/2015.
  • 194 str., meki uvez
  • ISBN 9789533134109
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Nakon pet godina zatvora zbog nasilja u obitelji, Tomislav napušta Zagreb, ali prošlost ga sustiže – njegova su djeca oteta i on je prvi osumnjičeni. Bijegom od policije postaje odmetnik odlučan da nađe svoju djecu i dokaže nevinost. 

Jer Tomislav Hren je požrtvovan i brižan otac, lukav u nadmudrivanju potjera i muževan u erotskim scenama, ali ni po čemu nije izuzetan i nadmoćan poput konfekcijskih akcijskih heroja, sve dok ga okolnosti ne prisile da misli i reagira na najbolji mogući način. "Život mi je u rasulu, sve izvan plana, ali očito sam u improvizacijama maher", objašnjava svoje snalaženje u opasnim situacijama.

Sve se u akcijskom trileru Brune Šanteka odvija strelovito brzo, od zagrebačkih ulica do Like i obronaka Zagrebačke gore – roman "Tajunovi nasljednici“ odvija se u dobro poznatim krajolicima, što čitatelju pomaže da se uživi u svaki redak romana i pojačava strepnju zbog opasnosti koje prijete u poznatom, pitomom okolišu. Dokumentarnim stilom Bruno Šantek podjednako zorno opisuje brze akcijske scene policijske potjere i tople očinske osjećaje koje obuzimaju glavnog junaka dok ulazi u dječju sobu svog sina.

Poštujući pravila žanra, Šantek dopušta čitatelju da odahne kad na kraju trijumfiraju viteške vrijednosti, dok je spašavanje obamrlog dječaka oboljelog od astme dio osobne drame i vlastitog iskustva koje je autor opisao u svojoj prvoj knjizi "Izdisaj“. 

Bruno Šantek je rođen 1969. godine u Zagrebu. Autor je ispovijesti o životu s astmom "Astma : Izdisaj", uz komentare prof. dr. Nevena Tudorića (Profil, 2014), romana "Tajkunovi nasljednici" (Profil, 2015) i romana "Dosta!" (Profil, 2016). Šantek je i plodan pjesnik, a prozu piše od 2004. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –