Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrés Neuman

Razgovori nasamo

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 11/2015.
  • 198 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591132
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Mario odlučuje ispuniti obećanje te svom 10-godišnjem sinu Litu priređuje avanturu života i vodi ga na višednevni izlet kamionom, a pritom od njega taji svoju tešku bolest kako bi svoje zadnje zajedničko vrijeme proveli što bezbrižnije. Uz transkripciju Mariovih misli roman "Razgovori nasamo" donosi i Litovo duhovito izvješće s tog putovanja te bilješke njegove majke Elene koja u dnevnik pohranjuje sjećanja na godine provedene s Marijem, ali i analizu vlastite seksualnosti i tjelesnosti, te suočavanje s nadolazećim starenjem i samoćom.

Vještim korištenjem pripovjednog troglasja te različitih diskursa i narativnih tehnika Andres Neuman stvara snažan i potresan roman o bolesti, smrti, seksu, tuzi, roditeljstvu, ljubavi, gubitku voljene osobe i opraštanju od života.

"Razgovori nasamo" je roman koji slavi i uzdiže književnost kao jedno od rijetkih dostupnih nam sredstava sposobnih pripremiti nas na ono neumitno i neizbježno – na svijest o tome da nas jednog dana više neće biti.

Andrés Neuman (1977., Buenos Aires) poznati je i nagrađivani španjolski pisac romana, kratkih priča i poezije. Djetinjstvo je proveo u Argentini, a zatim se preselio u Granadu u Španjolskoj. Diplomirao je španjolsku filologiju na Sveučilištu u Granadi, gdje je i radio kao profesor latinsko-američke književnosti. Glasovanjem na Hay Festivalu, Neuman je dospio na listu „Bogotá-39“, među najistaknutije latino-američke autore. Magazin Granta svrstao ga je među 22 najbolja mlada romanopisca španjolskog govornog područja. Piše na svom blogu "Microrréplicas", koji je prema anketi El Culturala jedan od najboljih književnih blogova na španjolskom.

Roman "Razgovori nasamo" (2012.) izabran je za jednu od najboljih knjiga godine od strane časopisa La Vanguardia, a Typographical Era ga je proglasila prvim na listi “Top 20 knjiga godine”. Nominiran je i za najbolje prevedeno djelo te za nagradu “Oxford-Weidenfeld Translation Prize”. Knjige su mu prevedene na 21 svjetski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Andrés Neuman - Razgovori nasamo –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –