Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kristina Ohlsson

Tratinčice

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Sara Profeta
  • 06/2016.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038971
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Trag u krimiću "Tratinčice" Kristine Ohlsson koji povezuje tajnovite smrti – a koje pokušava riješiti inspektor Alex Recht – vodi do korumpiranih policajaca i neonacista. Dva naizgled nepovezana slučaja uključuju krađu identiteta, naručeno ubojstvo, krijumčarenje ilegalnih imigranata te dvije sestre koje su postale smrtne neprijateljice…

Postariji bračni par, pastor i njegova supruga, ustrijeljeni su u svome stanu u štokholmskoj elitnoj četvrti Odenplan. Čini se da je muškarac oduzeo život supruzi, a potom i sebi… Zaključan u stanu, imigrant Ali čeka upute. Pobjegao je iz zaraćenog Iraka i nada se budućnosti u Švedskoj: jedino što njegovi dobročinitelji traže zauzvrat jest vraćanje usluge. U Bangkoku, mlada je Šveđanka odsječena od ostatka svijeta, netko joj korak po korak uništava život. Dok je istodobno traži tajlandska policija, ona se baca u potragu za osobom koja pokušava izbrisati svaki trag njezina postojanja.

Fredrika Bergman i njezini kolege iz istražiteljskog tima Alexa Rechta – koje smo upoznali u "Pepeljugama", autoričinu debitantskom djelu – primaju se istrage dvostrukog ubojstva na Odenplanu. Uskoro će im postati jasno da pred njima stoji nešto puno veće i kompliciranije od ubojstva i samoubojstva. Čini se da potpuno nepovezani događaji, od kojih se neki odvijaju izvan Švedske, imaju veze jedni s drugima, a policija ne shvaća kako. Vrijeme prolazi, a oni koji znaju šute.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –