Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Oliver Jukić

Revanche

  • Nakladnik: Funditus
  • 10/2017.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 978953 5903475
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce" (Mt 6, 19-21) Vrijedi li i obrnuto?

Nakon više od četrdeset godina Prohaska se radi ostavinske rasprave vraća u rodno mjesto, iz kojega je odveden kao petogodišnjak poslije očeve smrti i majčine hospitalizacije. Idiličan gradić S. pod kolovoškom omarom za praškog mešetara Prohasku, ljubitelja nogometa i dobrog piva, postaje mjesto suočavanja s prešućenom stranom obiteljske povijesti, poprište održavanja revanchea dvaju lokalnih nogometnih rivala te mizanscena borbe za prevlast, gramzivosti, razarajućih strasti i bešćutnosti, koji poput sjene Prohasku slijede u, do tog ljeta 1919, izbjegnutu obiteljsku sudbinu.

Roman smješten na početak 20. stoljeća pisan je u maniri klasika književnosti, stil je čitak, koncizan, po uzoru na pisce na kojima je autor i odrastao, a traganje za prošlošću i identitetom utkani su u cijeli roman.

Oliver Jukić rođen je 10. lipnja 1974. godine u Osijeku. Od 1975. živi u Slatini, osim kraćih vremenskih intervala kad je kruh zarađivao u Pragu i Ljubljani. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu doktorirao je 2012. godine. Autor je više od trideset znanstvenih i stručnih radova, te udžbenika "Uvod u telekomunikacijske mreže" i "Uvod u građu računala".  Objavio je i romane "Sudačka nadoknada", "Revanche" i "Bablje ljeto". Pobjednik je Natječaja za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2016. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –