Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvonimir Obradović

Tajna čuvara relikvija

  • Nakladnik: Funditus
  • 10/2018.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789538231001
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„O čemu sanjariš, usijana glavo? O slavi koju si stekao nakon pobjede? O tome kako su te svi željeli upoznati, tapšali te po ramenu i borili se za tvoju pažnju? Brate, slava je varljiva – daje ti osjećaj moći, nedodirljivosti i nepobjedivosti, ali zbog toga postajemo nesmotreni i nehajni, a time i ranjivi. Ona brzo dođe, a još brže nestane! Tek tada ćeš spoznati tko su ti pravi prijatelji, a tko vjerolomni laskavci!“


Vodeći nas kroz vrijeme gotovo neprestanih bitaka, političkih i diplomatskih intriga te osobnih odnosa između najmoćnijega hrvatskog plemstva, dočaravajući pritom i život na Habsburškom dvoru, "Tajna čuvara relikvija" Zvonimira Obradovića otkriva nam svu tragediju hrvatskog naroda na tromeđi negdašnjih velikih sila: Osmanskog Carstva, Habsburške Monarhije i Mletačke Republike dok na marginama plete i raspliće bezvremenu ljubavnu priču.

Zvonimir Obradović rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je na studiju povijesti i arheologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Srednjoškolski je profesor povijesti i suradnik u časopisu Bošnjački glas gdje piše o aktualnim vanjskopolitičkim odnosima i temama iz hrvatske povijesti. Roman "Tajna čuvara relikvija" njegov je književni prvijenac kojim je ušao u finale književnog natječaja Društva hrvatskih književnika povodom 450. obljetnice Sigetske bitke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –